реклама партнерів:
Головна » 2019 » Липень » 11 » 11 липня. Безсрібників і чудотворців Кіра та Іоанна
07:55
11 липня. Безсрібників і чудотворців Кіра та Іоанна
11 липня. Безсрібників і чудотворців Кіра та Іоанна Сьогодні безсрібників і чудотворців Кіра та Іоанна, а також ікони Божої Матері «Троєручиця», автором якої був святий преподобний Іоанн Дамаскін.
До образу Богородиці, яка тримає на правій руці маленького Ісуса, а лівою вказує на Нього, внизу домальована третя рука. Ікона була створена в період іконоборства у Візантії. Святого Іоанна Дамаскіна, ревного поборника християнства і вшанування святих ікон, кинули до в’язниці й відтяли праву руку, яку вивісили на головній площі міста. Невдовзі руку Іоаннові віддали, він приклав кисть до рани й почав зі сльозами молитися до Пресвятої Діви, аби Вона зцілила його, адже для вченого монаха, який багато писав, втрата правиці була б суттєвою перешкодою у його подальшій діяльності. Богородиця почула Іоанна і рука дивним чином знову стала цілою і неушкодженою. На знак подяки святий Іоанн Дамаскін прилаштував до образу Богородиці срібну руку й написав на честь Приснодіви відомий і нині пісноспів «Тобою радується».

Іконі Пресвятої Богородиці «Троєручиця» моляться, просячи зцілення від хвороб кінцівок, очних хвороб, та й узагалі – від різних болячок і напастей.

З іменинами вітайте Івана, Сергія, Германа, Василя, Григорія, Павла.

За матеріалами Укрінформ
Фото з архіву "Чернігівського формату"




Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 1052 | Теги: прикмети, церковний календар | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar