реклама партнерів:
Головна » 2019 » Липень » 14 » 14 липня. Безсрібників братів Косми і Даміана в Римі постраждалих
07:05
14 липня. Безсрібників братів Косми і Даміана в Римі постраждалих
14 липня. Безсрібників братів Косми і Даміана в Римі постраждалих За церковним календарем сьогодні безсрібників братів Косми і Даміана в Римі постраждалих.
Ці святі були лікарями й жили в другій половині ІІІ-го, початку ІVстоліття. Вони безкоштовно лікували як людей так і тварин, за що й були названі «безсрібниками». Дивлячись на їхнє праведне життя, чимало римлян навернулося до християнської віри. Але знайшлися заздрісники, які оббрехали Косму і Даміана, а потім і вбили їх. Цим святим моляться під час різних хвороб, під час несправедливих звинувачень, а ще про дарування здібностей до навчання та всілякого роду наукам.

День святих Кузьми і Дем’яна, або як казали в народі Козьми-Дем’яна відзначали двічі на рік: у липні та в листопаді. Липневі Кузьминки отримали назву літніх. З цього дня очікували початку по-справжньому літньої спеки, «полудня літа». Та й пора це була по-справжньому «гаряча». І в полі, і на городі потребувалося людських рук. «Хочеш добра наживати – мусиш раніше вставати», - казали ще якесь століття тому українці.

Іменинники сьогодні Ангеліна, Аркадій, Олексій.

За матеріалами Укрінформ
Фото з архіву "Чернігівського формату"




Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 1098 | Теги: прикмети, церковний календар | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar