реклама партнерів:
Головна » 2019 » Липень » 15 » 15 липня. У Японії День Моря, а в Україні церква вшановує святителя Фотія
08:44
15 липня. У Японії День Моря, а в Україні церква вшановує святителя Фотія
15 липня. У Японії День Моря, а в Україні церква вшановує святителя Фотія В Японії сьогодні День Моря, а в Великій Британії — День святого Свитуна, за яким у давнину передбачали прийдешню погоду, а також вважали покровителем дощів.
Приміром, якщо на Свитуна йде дощ, то він обов’язково падатиме впродовж наступних 40 днів. Святий Свитун Вінчестерський був єпископом, уславився багатьма доброчинними справами. Згідно з легендою, перед власною кончиною, єпископ заповів поховати його біля стіни Вінчестерського собору, щоби дощі поливали його останки. Заповіт був виконаний, утім в 971 році ченці вирішили перепоховати спочилого єпископа всередині собору в пишній усипальниці. Але під час перепоховання почалася небачена до того злива. Також дощі випадали в кожну наступну річницю смерті святого Свитуна. Іншим символом цього святого є яблука. Святий за життя насадив чималий яблуневий сад. До дня святого Свитуна не бажано було їсти яблука — точнісінько так само, як у нас до Спаса. Між іншим, у Вінчестерському соборі (це один із найбільших соборів Європи, збудованих у готичному стилі) похована також і Джейн Остін — відома англійська письменниця.

У нас Цього дня церква вшановує святителя Фотія, митрополита Київського, чудотворця. На Фотія закінчували косовицю сіна і починали готуватися до жнив, тому й казали: «З сіножаті пішли пожинки».

За матеріалами Укрінформ
Фото з архіву "Чернігівського формату"




Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 1085 | Теги: прикмети, церковний календар, море | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar