реклама партнерів:
Головна » 2008 » Жовтень » 15 » Чернігівці взяли участь у Міжнародній школі молодіжного активу
14:45
Чернігівці взяли участь у Міжнародній школі молодіжного активу
Чернігівці взяли участь у Міжнародній школі молодіжного активу Делегація нашого міста стала учасницею VI Міжнародної школи молодіжного активу, що пройшла у побратимі Чернігова – російському місті Митищі.
Про свої враження розповіла учасниця Школи, волонтер відділу у справах сім'ї та молоді міської ради Олександра Стародуб.
"Ми часто нарікаємо на відсутність вибору, канючимо з приводу, що нас ніхто не слухає, і ми залишаємося німими маріонетками.
Дивно, чому при цьому в нас не виникає питання: а що ми зробили для того, аби висловити свою точку зору? Нам було лінь або в нас просто немає власної думки?
Саме ці проблеми: лінь, відсутність сили волі і власної думки, заявила молодь міст-побратимів п'яти країн, що зібралися разом у підмосковних Митіщах для проведення VI Міжнародної школи молодіжного активу. Делегації з України (Чернігів), Росії (Митіщи), Білорусі (Смолевичі, Барановичі, Жодіно), Болгарії (Габрово) й Литви (Паневежис), дев'ять днів разом, долаючи мовні і культурні бар'єри, працювали над організацією своїх команд, створенням самоврядування Школи (це була Рада школи, в якій, до речі, головою стала представниця нашої делегації) і розробляли міжнародні документи.
Велику увагу організатори Школи надали також особистісному зростанню всіх учасників: умінню управляти, цілеспрямованості і побудові сімейних стосунків.
У рамках проекту була реалізована акція під назвою «Молодь навчає молодь», у розклад дня був внесений час для проведення майстер-класів, і кожна молода людина, яка вважає, що може навчити чомусь оточуючих, проводила заняття. Серед заявлених майстер-класів були: бальні танці, капуеро, захист від холодної і вогнепальної зброї, кікбоксінг (під керівництвом двократної чемпіонки Росії, призерки європейської першості), твістер, шахи, тренінгові програми, історична реконструкція і багато іншого. Підсумком проведення занять став завершальний концерт, під час якого молодь продемонструвала свої нові уміння.
Звеселянням же в щільному робочому графіку стали дні делегацій, почесна місія, відкривати які дісталася українській делегації. Безсонна ніч приготування дозволила нам радувати гостей Дня України «Альтернативною українською руханкою» - зарядкою з елементами народних танців, потім влаштувати двогодинний концерт з піснями, віршами, історичними екскурсами, навчанням мові і традиціям. Перед обідом біля дверей їдальні гостей зустрічали з піснями і скибками чорного хліба із салом і часником (рецепт якого ми зберегли у суворій таємниці, пообіцявши розкрити її лише тим, хто приїде до нас в Україну). Увечері проводилися ворожіння, навчання українським пісням, танцям і народним іграм.
Дуже багато цікавого дізналися учасники школи також і на днях інших делегацій – так із Митіщинською делегацією взяли участь у традиційному російському чаюванні і навчилися робити весільні ляльки, із білорусами їли драники і співали «Касив Ясь канюшину…». Навчилися аплодувати як в Болгарії, ляскаючи правою рукою по лівому плечу, примовляючи при цьому: «оп-оп-оп-оп-оп…», з'їли баницю і, нарешті, дізналися, що коли болгарин киває головою - це означає «ні», а коли крутить – «так». Ну а литовці здивували всіх, спочатку хоча б тим, що не розуміли жодного слова російською, і з ними доводилося спілкуватися англійською.
За підсумками навчання всі 75 учасників школи, поза сумнівом, чітко визначилися зі своєю метою, навчилися висловлювати свою думку і не лінуватися цього робити, управляти і слухати, ухвалювати рішення і брати на себе відповідальність.
Учасниками VI Міжнародної школи молодіжного активу було розроблено два міжмуніципальні проекти взаємодії, складене «Звернення до молоді», яке незабаром з'явиться у ЗМІ п'яти країн, сайт Школи і група ВКонтакте, де будь-який охочий може познайомитися із учасниками, зайти на форум, переглянути фотографії.
А наостанок хотілося б згадати гасло нашої Школи, з надією, що ви приєднаєтеся до нас, і ми РАЗОМ ЗРОБИМО СВІТ КРАЩИМ!"

Джерело: За повідомленням відділу у справах сім'ї та молоді міської ради, http://chernigiv-rada.gov.ua



Категорія: Молодь | Переглядів: 1459 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar