реклама партнерів:
Головна » 2008 » Жовтень » 17 » Біля Катерининської церкви знову димить труба. Фото
22:30
Біля Катерининської церкви знову димить труба. Фото
Біля Катерининської церкви знову димить труба. Фото Вже більше двох років біля Катерининської церкви стоять намети представників УПЦ Московського патріархату. Згадаймо, 1 квітня цього року один з наметів за невстановлених обставин згорів. Саме в ньому знаходився котел для опалення, було підведене електричне освітлення від паркового світильника.Представники УПЦ МП не дотримувалися елементарних санітарних та протипожежних норм – в наметі не було вогнегасників та протипожежного щита з необхідними інструментами для гасіння пожежі.
Але схоже людей, які отаборилися біля Катерининської церкви першоквітнева пожежа нічому не навчила. Минулого тижня вони знову встановили у наметі котел для опалення. Вирішили погрітися... Представники Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» зайшли в намет, щоб скласти акт про порушення протипожежної безпеки біля пам`ятки архітектури (Катерининська церква на балансі архітектурно-історичного заповідника). Однак, вислухали на свою адресу такі слова, що краще про них і не писати. На прохання сфотографувати котел, отець Олександр (представник УПЦ МП) обурився і намагався виштовхати з намету представників заповідника, але присоромлений зупинився.
До речі, зазначені намети (малі архітекурні форми) встановлені незаконно, без дозволу місцевих органів влади. Національний заповідник «Чернігів стародавній» неодноразово звертався до правоохоронних органів та міськради з проханням демонтувати намети. Проте, влада у нас нерішуча.
За інформацією Ю.Бреуса, в. о. начальника Чернігівського міського відділу Головного управління МНС України України, працівниками відділення наглядово-профілактичної діяльності було здійснено позапланову перевірку "похідного храму "Святої Великомучениці Катерини". За результатами перевірки "відповідальну за протипожежний стан особу було притягнуто до адміністративної відповідальності".
Як відомо, 22 травня 2008 р. Вищий адміністративний суд України розглянувши апеляційну скаргу Української Православної Церкви Київського патріархату, ухвалив скасувати рішення Київського апеляційного адміністративного суду від 12 жовтня 2007 р., а постанову господарського суду Чернігівської області від 6 червня 2007 р. залишити в силі. Тобто, розпорядження голови Чернігівської облдержадміністрації М. Лаврика від 05.04.2006 р. № 151 «Про передачу у користування релігійній громаді УПЦ Київського патріархату м. Чернігова Катерининської церкви» є чинним. Ухвала Вищого адміністративного суду України є остаточною і оскарженню не підлягає. Однак, представники УПЦ Московського патріархату продовжують протестувати. Не бажають підкорятись рішенню українського суду.

Джерело: "Чернігівський формат".





Категорія: Церква та суспільство | Переглядів: 1755 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar