реклама партнерів:
Головна » 2008 » Жовтень » 18 » Відбулася двадцять перша сесія обласної ради п’ятого скликання
09:34
Відбулася двадцять перша сесія обласної ради п’ятого скликання
Відбулася двадцять перша сесія обласної ради п’ятого скликання Першим в порядку денному пленарного засідання, яке відкрила голова обласної ради Наталія Романова, було розглянуто питання «Про інформацію Державної податкової інспекції у м. Чернігові щодо стану надходжень по платежах до бюджету від Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка».
Попередньо інформацію було детально розглянуто на засіданні профільної постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури та інформаційної сфери, а вже 15 жовтня – президією та всіма постійними комісіями обласної ради.
Депутати вирішили обговорити це питання безпосередньо у сесійній залі, аби після заслуховування всіх причетних до цього питання сторін, прийняти відповідне рішення. Адже театр ім. Т. Г. Шевченка є комунальним підприємством обласної ради, а відповідно до Закону України «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами» , згідно якого визнання державного або комунального підприємства таким, що має податковий борг, є обов’язковою підставою розірвання трудового договору з керівником підприємства стороною, якій це підприємство підпорядковане.
В числі перших з порушеного питання депутати вислухали начальника ДПІ Чернігова Федора Ульянченка, який проінформував про ситуацію з театральною заборгованістю, яка склалася ще в 2004 році, до приходу на посаду нинішнього генерального директора театру Івана Семененка. Проте борг, незважаючи на ухвали судових інстанцій про його стягнення до цих пір не виплачений, навпаки зростає, адже обсяги його із 82,9 тис. грн. сягнули вже 181-ї. Більше того, як зазначив виступаючий, для повного погашення недоїмки, з урахуванням штрафних санкцій, потрібно вже сьогодні виплатити 236 тис. грн. і попросив депутатський корпус розглянути питання щодо погашення комунальним підприємством «Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр ім.Т. Г. Шевченка» обласної ради зазначеної заборгованості.
Свої аргументи щодо порушеного питання висловив перед депутатами і заступник начальника управління культури та туризму облдержадміністрації Леонід Смоляк. Виступив перед народними обранцями і генеральний директор театру Іван Семененко, який виклав свої аргументи та своє бачення ситуації, що створилася із заборгованістю в театрі.
Особливо активно пройшли дебати з цього питання, в яких взяли участь депутати обласної ради Юрій Солодько, Наталія Кучеровська, Таїсія Марченко, Микола Тарасовець, Валерій Дудар, Ольга Обухівська, Віктор Лазар. Було надано слово і преставникам колективу театру, одні з яких критикували, а інші захищали директора театру, адже вносилась пропозиція на сесію розірвати з ним трудовий контракт. Проте більшістю депутатів вона була не підтримана.
Як результат, обласна рада вирішила: взяти інформацію Державної податкової інспекції у м. Чернігові, викладену в листі від 17.09.2008 р. № 8983/9/24-013, до відома та реагування;звернути увагу Чернігівської обласної державної адміністрації на неналежне виконання наданих Чернігівською обласною радою повноважень по управлінню комунальним підприємством «Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр ім. Т.Г.Шевченка», що призвело до виникнення у підприємства значної податкової заборгованості, в результаті чого підприємство опинилося на межі банкрутства; рекомендувати Чернігівській обласній державній адміністрації та дирекції Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка протягом місяця вжити заходів по погашенню податкового боргу Чернігівським обласним академічним українським музично-драматичним театром ім. Т.Г.Шевченка.
Далі сесія розглянула питання:«Про внесення змін до рішення обласної ради від 23 березня 2007 року «Про Порядок оприлюднення нормативно-правових та регуляторних актів обласної ради», «Про передачу у власність редакції обласної молодіжної газети «Гарт» частини акцій ВАТ «РВК «Деснянська правда», які є комунальною власністю області», «Про внесення змін та доповнень до рішення обласної ради від25 березня 2008 року «Про виділення коштів спеціального фонду», «Про внесення змін до рішення обласної ради від 25 березня 2008 року «Про внесення змін до рішення обласної ради від 15 червня 2004 року «Про затвердження Положення про використання коштів, що надходять в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва», «Про депутатські запити».
Рада прийняла Звернення до Голови Державної податкової адміністрації України Буряка С.В. щодо невідшкодування податку на додану вартість ВАТ «Корюківська фабрика технічних паперів».
На завершення сесії голова обласної ради Наталія Романова надала слово начальнику управління Національного банку України в Чернігівській області Леоніду Волошку, який проінформував депутатів про ситуацію на банківському ринку Чернігівщини у зв’язку із світовою економічною кризою.

Джерело: Відділ інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради, http://www.chernihiv-oblrada.gov.ua



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1524 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar