реклама партнерів:
Головна » 2008 » Жовтень » 18 » Про демократію і самоврядування – для молоді
09:45
Про демократію і самоврядування – для молоді
Про демократію і самоврядування – для молоді У Чернігівській міській раді у рамках проведення Європейського тижня місцевої демократії відбулися круглий стіл та зустріч міського голови Олександра Соколова з представниками учнівського самоврядування шкіл міста.
У засіданні круглого столу на тему "Європейська хартія місцевого самоврядування та принципи здійснення самоврядування на місцевому рівні" взяли участь міський голова, депутати міської ради, науковці та студенти Чернігівського державного інституту економіки і управління, Чернігівського інституту права, соціальних технологій та праці. Під час круглого столу переважно йшлося про поняття демократії взагалі та про політичні реалії сьогодення. Більшість учасників заходу погодилися, що демократія – не лише форма державного правління, а набагато більше – за своїм значенням вона охоплює сфери від внутрішньої особистої свободи до високого рівня добробуту жителів країни.
Окремі студенти також висловили власне розчарування у політичних силах України та про наміри не брати участь у очікуваних позачергових парламентських виборах. Натомість депутати міської ради переконували молодь не бути байдужою, відстоювати свою громадську позицію та брати активну участь у житті міської громади. Зокрема, депутати запропонували студентам спробувати себе в якості помічників депутатів міської ради.
Зустріч міського голови з представниками учнівського самоврядування майже усіх шкіл Чернігова будувалася за принципом відкритого діалогу. Вона була присвячена темі "Від демократії учнівського колективу – до демократії міської громади". Міський голова цікавився, як здійснюється самоуправління у школах, наскільки вони демократичні. Чернігівські учні запитували про вирішення нагальних проблем міста, про подальші перспективи розвитку обласного центру.
Спілкуванням із студентами та школярами О.Соколов залишився задоволений. Він висловив сподівання, що такі зустрічі стануть регулярними, оскільки відкритий діалог корисний як молоді, так і міському голові.

Джерело: Ірина Синельник, http://www.chernigiv-rada.gov.ua



Категорія: Молодь | Переглядів: 1402 | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar