реклама партнерів:
Головна » 2008 » Жовтень » 19 » В Чернігові відбулося засідання обласної ради церков і релігійних організацій
18:52
В Чернігові відбулося засідання обласної ради церков і релігійних організацій
В Чернігові відбулося засідання обласної ради церков і релігійних організацій 17 жовтня 2008 року в приміщенні Чернігівської державної адміністрації відбулося розширене засідання обласної ради Церков і релігійних організацій Чернігівської області.
Засідання проводив начальник відділу у справах релігій Чернігівської області Молочко Віктор Михайлович. Українську Православну Церкву Київського Патріархату представляв керуючий Чернігівською єпархією єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон.
Порядок денний:
1. Християнство в контексті історії та культури Чернігівської землі: історія і реалії (підсумки відзначення 1020-річчя хрещення Київської Русі). Інформують керівники та представники релігійних і громадських організацій.
2. Інформація представника українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області Сергія Володимировича Бутка щодо вшанування в Україні пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років (про підготовку збірника документів з інформаціями представників релігійних організацій, богословською оцінкою трагедії Голодомору). Інформує: Бутко Сергій Володимирович.
3. Про співпрацю з релігійними організаціями області щодо безпеки на автошляхах області та вирішення ряду злободенних питань життєдіяльності регіону. Інформує: начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи облдержадміністрації Куц Ігор Миколайович.
4. Різне.

Обласна рада церков і релігійних організацій визнала за почесний обов’язок вшановувати жертв Голодомору в Україні 1932-1933 років і прийняти активну участь у всіх державних заходах присвяченних пам’яті цієї страшної трагедії.
Також рада церков заслухала доповідь Куца Ігора Миколайовича в якій він звернув увагу на стан на дорогах області і торкнувся інших важливих питань і проблем Чернігівщини, зокрема він привів таку довідку:
Станом на 9 місяців 2008 року на дорогах Чернігівщини відбулося 929 ДТП, у яких загинуло 164 чоловіки, травмовано близько тисячі.
Рада церков прийняла активно закликати суспільство про безпеку за кермом і внутрішню культуру і свідомість для самих водіїв.
Також в роботі ради Церков були розглянуті проблеми сучасного релігійного життя в області і шляхи їх вирішення.

Джерело: Прес-служба Чернігівської єпархії, http://www.pokrova.uacity.com



Категорія: Церква та суспільство | Переглядів: 1661 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar