реклама партнерів:
Головна » 2008 » Жовтень » 21 » Президент переніс дату позачергових виборів до парламенту на 14 грудня
09:16
Президент переніс дату позачергових виборів до парламенту на 14 грудня
Президент переніс дату позачергових виборів до парламенту на 14 грудня Про це Глава держави повідомив після засідання РНБО.
«Задля нормальної підготовки до виборів я прийняв рішення перенести термін голосування на 14 грудня 2008 року», - сказав Президент.
Він висловив жаль з приводу того, що виконання указу, яким вибори було призначено на 7 грудня, було зірвано.
«Мені прикро констатувати те, що указ, який назначив проведення дострокових виборів до українського парламенту на 7 грудня, сьогодні не виконаний, не виконаний Прем'єр-міністром і Урядом», - сказав Президент. Він знову акцентував на тому, що вибори було призначено у чіткій відповідності до Конституції. Відтак, ініційовані БЮТ блокування призначених указом парламентських виборів, нефінансування цих виборів, рейдерські атаки на суди є деструктивною політикою, яка жодним чином не сприяє стабілізації політичної та економічної ситуації в Україні.
«Важко прокоментувати логіку поведінки цієї політичної сили», - сказав Президент.
«З огляду на ту ситуацію, яка унеможливила проведення виборів до українського парламенту 7 грудня, РНБО вважає неприйнятими спроби керівництва уряду зірвати проведення дострокових парламентських виборів», - повідомив Віктор Ющенко.
За результатами обговорення на РНБО Президент своїм указом вирішив відновити роботу парламенту VI скликання на декілька днів. Таким чином, парламенту надано можливість ухвалити пакет законопроектів, спрямованих на мінімізацію наслідків світової фінансової кризи для української економіки. При цьому Президент висловив сподівання, що Верховна Рада зможе консолідуватися при прийнятті цих законодавчих рішень.
«Завтра покаже, хто підбурює ситуацію, хто дбає про врегулювання всіх чутливих і гострих моментів, потрібних для вирішення як політичної, так і економічної кризи», - вважає Глава держави.
Він також висловив сподівання, що робота парламенту в ці дні буде спрямована на нормалізацію політичної ситуації, зокрема фінансування виборчої кампанії та розблокування роботи ЦВК.

Джерело: Прес-служба Президента України Віктора Ющенка.



Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 1445 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar