реклама партнерів:
Головна » 2008 » Жовтень » 26 » Біоритми-годинник людського організму
12:22
Біоритми-годинник людського організму
Біоритми-годинник людського організму Сьогодні, 26 жовтня, Україна (як і більшість країн світу) перейшла на «зимовий час». О 4.00 стрілки годинників були переведені на одну годину назад.
А Ви, не забули перевести стрілки свої годинників?
Втім, сьогодні мова піде не про стрілки годинника, а про біоритми-годинник людського організму.
Отже, уважно читайте.

Біоритми-годинник людського організму
Всі ми знаємо, що порібно прислухатися до свого організму. Давайте поговоримо про графік подій, які відбуваються в нашому організмі щодня. Така інформація корисна кожному. Але не треба забувати, що “сови” та “жайворонки” люди доволі різні, часовий графік останніх посувається на 2 години назад. Та і графік цей умовний, бо кожен організм індивідуальний.

З 23-ої до 4-ої години період цілковитого спокою для організму. Найактивніші у цей час- клітини, вони діляться під час сну у вісім разів швидше, ніж будь-коли. Також активно виділяються гормони росту, а вміст адреналіну у крові мінімальний.

З 4-ої години твій організм поступово прокидається і активізується. У ньому починаються процеси, що запобігають передчасному старінню шкіри. Твоя шкіра прокидається, поглинаючи світло перших променів, а з ним і поживні речовини та вітаміни.

З 5-ої години прокидаються наднирники і виділяюють адреналін, направляючи його в кров. Це є біологічним будильником для всього організму. Починають активно працювати нирки, тому, як правило, після пробудження люди в першу чергу біжать в туалет.

З 6-ої години рівень адреналіну в організмі сягає максимальної позначки. У цей час знижуються процеси регенерації, тобто оновлення клітин. Підвищується кров’яний тиск і температура тіла. Саме в цей ранковий час корисно прийняти душ. Це покращить циркуляцію гормону “пробудження”.

З 7-ої години вуглеводи у твоєму організмі перетворюються на енергію і відразу ж розпадаються. Усе, що стане сніданком у цей час, ніколи не перетвориться в жирову клітину. Для шкіри саме час готуватись до всіх навантажень, які випадуть на її долю. Кажуть, що найкраще вік людини помітно вранці.

З 8-ої години кровообіг шкіри працює на повну потужність. Ти виглядаєш свіжим і здоровим, а організм твій повний сили та енергії.

З 9-ої до 10-ої години ранку твій організм бадьорий, його захисні фунції цілком відновлені, а шкіра у найращій формі. Спортивних навантажень у цей час краще уникати, і так адреналіну в крові достатньо.

З 11-ої до 12-ої години наступає період найбільшої активності роботи жирових клітин. Приглянся до своєї шкіри і ти помітиш, що вона набуває ледь помітного блиску.

З 13-ої до 14-ої години в організмі починає поступово знижуватися рівень гормонів. Настає втома, ми почуваємося в’яло і не відмовилися б трішки подрімати. У цей час зовнішній вигляд, відповідно, не має такого ефекту, як нам би хотілося. Не треба мучити свій організм, найкраще дати йому можливість відпочити, можливо, навіть поспати.

З 16-ої години настає період так званого “другого апогею”. Після відпочинку в організмі підвищується циркуляція крові. За першу половину дня вона встигла збагатитися достатньою кількістю кисню, тому дуже активно працюють легені та серце. Цей час ідальний для занять спортом. Ефект буде відчутним для всього організму.

З 17-ої години твій організм знову готовий сприймати активні речовини. Уся їжа добре перетравлюється та засвоюється.

З 18-ої до 20-ої години організм “глухне” до різних больових відчуттів. А ще ця пора здатна викликати різні алергічні реакції, тож краще уникати контактів з речовинами, які можуть її викликати.

З 20-ої до 21-ої години період “втихомирення” організму. Сповільнюються процеси обміну речовин, заспокоюється нервова система. У цей час потрібно очистити своє тіло від бруду і поту, що назбирався на шкірі за цілий день. Дуже добре прийняти душ чи ванну.

З 23-ої години в організмі настає пора найнижчої активності, зменшується його опірність і здатність протистоятиусяким інфекціям та мікробам, скорочується частота серцевих ритмів, знижується тиск крові, призупиняються процеси травлення. Слід пам’ятати, що пізня вечеря є великим тягарем для твого організму. Найкраще в такий час помріяти про щось приємне, поміркувати над планами про майбутнє і солодко заснути!

За матеріалами http://teenbloog.org.ua



Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 3381 | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar