реклама партнерів:
Головна » 2008 » Жовтень » 27 » Чернігів завершує сезон ремонту доріг
10:50
Чернігів завершує сезон ремонту доріг
Чернігів завершує сезон ремонту доріг Чернігівські журналісти ознайомилися з підсумками сезону ремонту доріг в обласному центрі та підготовкою комунальних служб до роботи в зимовий період.
Під час прес-туру представники ЗМІ поспілкувалися з Чернігівським міським головою Олександром Соколовим та керівниками комунальних підприємств – "Чернігівського міського шляхового управління" Чернігівської міської ради Миколою Стадником, Комунального шляхобудівельного підприємства Олександром Тимошенком та "АТП – 2528" Олександром Жигалком. Журналісти побували на двох комунальних підприємствах та на об'єктах, де ще ведуться ремонт дороги та роботи з благоустрою території.
У 2008 році на благоустрій вулично-дорожньої мережі Чернігова із спеціального фонду міського бюджету виділено 7,1 млн. грн., з яких наразі освоєно майже 6 млн. грн.. За рахунок цих коштів виконано:
- будівництво двох світлофорних об'єктів на перехресті пр. Перемоги та вул. Жабинського, по вул. Рокосовського в районі дитячої поліклініки (понад 200 тис. грн.);
- капітальний ремонт засобів регулювання дорожнього руху на суму 320 тис. грн. (заміна 245 дорожніх знаків та нанесення дорожньої розмітки);
- реконструкцію вул. Кленової – тротуарів та проїжджої частини – майже 1,2 млн. грн.
- капітальний ремонт мереж зливової каналізації вулично-дорожньої мережі – 47,5 тис. грн.
- встановлення засобу примусового зниження швидкості по вул. П'ятницькій – 23 тис. грн.
- капітальний ремонт ділянок вулиць Корольова (район Олександрівки), Сіверянської, Київської та Курсанта Єськова – близько 2,7 тис. м. кв. на суму понад 420 тис. грн.
- капітальний ремонт ділянок тротуарів по вул. Текстильників, Глібова, Жабинського, Щорса, Коцюбинського, Гагаріна, Боженка, Шевченка, 50 років ВЛКСМ, Любецькій та пр. Миру – обсяг 4,7 тис. м. кв. на суму майже 520 тис. грн.
- поточний ремонт вулиць та тротуарів на суму 3,1 млн. грн. Відремонтовано 35,5 тис. м. кв. асфальтобетонного покриття та проведено грейдерування з підсипкою асфальтобетонню крихтою 10 вулиць.

Також у Чернігові триває впровадження Програми відновлення твердого покриття доріг та проїздів у житловій забудові на 2005-2010 роки. Цього року на її реалізацію виділено 800 тис. грн. На даний час відновлено 7,3 тис. м. кв. покриття на суму 670 тис. грн.
Начальник "Чернігівського міського шляхового управління" Чернігівської міської ради Микола Стадник розповів, що на 2008 рік був складений та затверджений графік капітального і поточного ремонту, до якого увійшли 100 вулиць з інтенсивним рухом транспорту (всього у місті 440 вулиць із асфальтобетонним покриттям та ґрунтових). Цього року підприємство виконало ремонт 37,4 тис. м. кв. дорожнього покриття, що залишається на рівні минулого року.
Начальник Комунального шляхобудівельного підприємства Олександр Тимошенко повідомив, що цього року введена в експлуатацію машина для ямкового ремонту Р-310М, придбана за кошти міського бюджету (вартість становить 430 тис. грн.). Нова машина дозволила більш якісно та з меншими затратами виконувати поточний ремонт вулиць міста. О.Тимошенко вказав, що середня вартість 1 м. кв. відремонтованого покриття за допомогою цієї машини становить 98 грн., а відремонтованого традиційно із застосуванням асфальтобетону – 141 грн.
До речі, цього року комунальному шляхобудівельному підприємству виповнюється 45 років. "Можна назвати будь-яку вулицю міста, і якщо не в будівництві, то в її ремонті брав участь наш колектив", - зазначив О.Тимошенко.
Також журналісти ознайомилися з роботою КП "АТП-2528", яке наразі є єдиним у Чернігові спеціалізованим підприємством, що надає комплекс послуг із санітарної очистки і прибирання міських територій. На підприємстві працюють понад 200 людей. Керівник підприємства Олександр Жигалко наголосив, що підприємство готове до роботи у зимовий час, підготовлена відповідна техніка, зроблені запаси суміші піску та солі.
Міський голова Олександр Соколов зауважив, що цього року сума коштів на поточний ремонт доріг виділена з міського бюджету більша, ніж торік, однак обсяг робіт залишився на рівні 2007 року, оскільки зросла вартість асфальту. Водночас цього року зроблено значний обсяг робіт за рахунок коштів міського бюджету у мікрорайоні Масани та на перехресті 1 Травня і Седнівської. Зокрема, реконструкція перехрестя буде завершена у листопаді.
Міський голова вважає, що нинішній стан доріг є кращим, ніж кілька років тому, проте залишаються чимало проблем, які потребують вирішення у галузі благоустрою вулично-дорожньої мережі міста.
Серед них – встановлення засобів для обмеження руху поблизу навчальних закладів (якщо вулиця з двостороннім рухом, необхідно встановити 4 смуги, а кожна з них коштує 5 – 7 тисяч гривень).

Джерело: офіційний сайт міськради, http://chernigiv-rada.gov.ua



Категорія: РІЗНЕ | Переглядів: 1660 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar