реклама партнерів:
Головна » 2008 » Жовтень » 29 » П’ята спроба «синьо-жовтих» у Чернігові
20:46
П’ята спроба «синьо-жовтих» у Чернігові
П’ята спроба «синьо-жовтих» у Чернігові У четвер, 30 жовтня, національна жіноча збірна України проведе другий стиковий матч за вихід до фінальної частини Євро-2009 проти команди Словенії.
Здобувши впевнену перемогу на виїзді (3:0), «синьо-жовті» мають чудовий шанс уперше в своїй історії увійти до континентальної еліти. Вирішальна гра, яку телеканал «Мегаспорт» транслюватиме наживо, відбудеться на чернігівському стадіоні імені Юрія Гагаріна. Початок − о 18.00.

Незаперечна перевага
У відбірному турнірі підопічні Анатолія Куцева фінішували на другому місті в своїй групі, втративши лише п’ять очок у восьми матчах. У боротьбі за право потрапити до фінальної стадії напряму українки поступилися Данії, і у плей-офф отримали в суперниці словенок. У першій стиковій зустрічі, у Дравограді, наші дівчата мали незаперечну перевагу. Гольовим «дублем» відзначилася Дарина Апанащенко, ще один м’яч записала до свого активу Алла Лишафай.

Підвищення у класі
Поточна відбірна єврокампанія для української національної команди − вже п’ята за ліком. У відбірному циклі Євро-1997 підопічні Сергія Качкарова зуміли перейти з другого до першого дивізіону, на які тоді були поділені збірні континенту. Ще за чотири роки «синьо-жовті» впритул наблизились до фінального турніру, проте у плей-офф не змогли здолати потужних англійок.

Здобуття досвіду
Кваліфікацію до Євро-2005, у якій усі команди Старого світу знову стартували в рівних умовах, наші дівчата навряд чи можуть записати до активу. Проте, мабуть, саме тоді почав формуватися ігровий ансамбль, що й «вистрілив» у поточному циклі. Ірина Зварич, Олена Мазуренко, Людмила Пекур, Тетяна Чорна, Віра Дятел, Світлана Фришко, Алла Лишафай, Олена Ходирєва, Дарина Апанащенко, що грали під керівництвом спочатку Миколи Литвина, а потім Володимра Кулаєва та Сергія Умена, наразі є лідерами і нинішньої збірної.

Зіграний склад
Анатолій Куцев, котрий очолив національну команду у січні 2007-го, цілком слушно не вдавався до кардинальних змін. Втім, зробивши ставку на досвідчених футболісток, він поступово став долучати до зборів і молодих виконавиць − таких, наприклад, як Тетяна Романенко та Ольга Бойченко. Один із головних козирів «синьо-жовтих» − їхня зіграність. Адже відразу п’ятеро лідерів збірної, які багато у чому зумовлюють її тактичний малюнок, є одноклубницями і захищають кольори найсильнішого представника Росії − пермської «Звєзди-2005».

Вільні вакансії
Варто зазначити, що у четвер своїм партнеркам зможе допомогти півзахисник Людмила Пекур, яка пропускала гру у Дравограді через дискваліфікацію. Якщо наші дівчата збережуть здобуту в Словенії перевагу, вони приєднаються до команд Англії, Швеції, Франції, Німеччини, Данії, Норвегії, які потрапили до фінальної стадії напряму, і господаря Євро-2009 Фінляндії. Володарі інших чотирьох путівок визначаться у двобоях Італія − Чехія (перший матч − 1:0), Нідерланди − Іспанія (2:0), Росія − Шотландія (3:2) та Ісландія − Ірландія (1:1). Жеребкування вирішального раунду, матчі якого пройдуть з 23 серпня по 10 вересня наступного року, відбудеться 16 листопада в Гельсінкі.

Джерело: сайт ФФУ, http://www.ffu.org.ua



Категорія: СПОРТ | Переглядів: 1820 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar