реклама партнерів:
Головна » 2008 » Жовтень » 30 » Хто поклав око на землі над Десною?
21:11
Хто поклав око на землі над Десною?
Хто поклав око на землі над Десною? Жителі с. Мале Устя скільки себе пам’ятають за селом по ліву і праву сторони дороги понад Десною випасали корів.
Це було з діда-прадіда, навіть цар надавав землі на випас худоби, що належить громаді. Безкоштовно.
- Років 4-5 тому за селом на цьому пасовищі вигородив десь два гектари землі житель Сосниці. А цього року на наше пасовище стали приїздити жителі Києва, щоб теж собі відчепити чи відгородити. 11 жовтня пастухи, які випасали корів, бачили, що приїхали керівники району нібито Волошко, Коючок, Макаренко, Жура і 2 спеціалісти із землемірними приладами.
Люди, дивлячись по телевізору, що робиться із землями в інших областях, дуже стурбувались. І 13 жовтня запросили до себе керівників району, щоб ті пояснили. Але люди не все зрозуміли із їхньої відповіді.
Жителі с. Мале Устя.
За роз’ясненням ситуації редакція звернулась до секретаря комісії по вибору земельних ділянок Лідії Бондаренко:
- Районна комісія з вибору земельних ділянок створена 14 грудня 2007 року за розпоряд-женням голови Сосницької РДА. Головою її є Степанюк Микола. За період існування комісії було розглянуто до 200 заяв громадян, які клопотали про виділення земельних ділянок у нашому районі. Щодо земель у Малому Усті, то на них було 10 бажаючих. З них - кияни, чернігівці, меняни та наші сосничани Василь Волошко, Петро Козлов. Усім цим людям було відмовлено у зв’язку з тим, що 4 серпня розпорядженням голови РДА надано дозвіл селищній раді на виготовлення проектно-технічної документації по наданню земельних ділянок у постійне користування для громадських пасовищ в районі с. Мале Устя орієнтовною площею 45,9 га та селища в районі В’юнища орієнтовною площею 147,4 га. Усім надано письмові відповіді і пропозиції альтернативних земельних ділянок у межах селищної ради із числа земель запасу, але при умові надання довідки з місця проживання про невикористання права на безкоштовну приватизацію земель. А сосничанину Макаренку Михайлу ми дозволили виділити землю на території селищної ради із земель запасу 0,82 га. А де саме - це не обумовлювалось. Виділяв землю земвідділ.

Світлана Душик
джерело: Сосницька газета Час", http://siver.com.ua/blog/2008-10-27-465



Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 1477 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar