реклама партнерів:
Головна » 2008 » Жовтень » 31 » Делегація Параолімпійського комітету Італійської Республіки та представників ФК «Сампдорія» у місті Чернігові
20:40
Делегація Параолімпійського комітету Італійської Республіки та представників ФК «Сампдорія» у місті Чернігові
Делегація Параолімпійського комітету Італійської Республіки та представників ФК «Сампдорія» у місті Чернігові 30 жовтня в Чернігівській міській раді відбулась прес-конференція делегації Параолімпійського комітету Італійської Республіки, представників ФК «Сампдорія», що перебували у Чернігові з офіційним візитом за участю заступника міського голови Оксани Тунік-Фриз та представників ФК інвалідів «Спорт» міста Чернігова.
Даний візит є продовженням співпраці між спортивними організаціями інвалідів України та Італії, започаткованої у травні цього року в місті Генуя.
В привітальному слові президент Параолімпійського комітету області Лігурія (Італія) Гаетано Куоццо та представник Параолімпійського комітету Італії висловили своє бажання поглиблення співпраці між українськими та італійськими спортивними організаціями для людей з обмеженими фізичними можливостями. Також обговорили питання щодо проведення спільних змагань, дружніх матчів та зустрічей, спільних освітніх програм та семінарів, колегіальних соціальних програм, організації оздоровчих та культурних заходів.
Представник футбольного клубу «Сампдорія» Федеріко Вальдамбріні наголосив, що дана зустріч має сприяти посиленню іміджу України як великої футбольної держави, особливо в період підготовки до проведення Євро-2012, в якій пріоритетне значення надається гуманітарним аспектам життєдіяльності. Також запевнив, що спорт серед інвалідів, зокрема футбол, буде пропагуватись у всьому світі, адже інваліди такі ж люди, як і всі інші.
Заступник міського голови Оксана Тунік-Фриз привітала гостей на Чернігівщині. Вона зазначила, що такі зустрічі потрібні, адже вони додають прогресу в співробітництві між країнами, розвитку спортивних інтересів.
Оксана Володимирівна зазначила, що Чернігівська міська рада постійно опікується проблемами інвалідів, прагне забезпечувати повноцінне існування людей, які мають фізичні вади, також залучає представників місцевих громадських організацій допомагати інвалідам вирішувати їх життєві проблеми, адже суспільство повинно вболівати за долю кожного інваліда. На даний час перед міської владою стоїть завдання вирішення питання щодо пандусів, організації транспортних перевезень інвалідів та інші.
За словами Оксани Володимирівни, існує багато проблем та планів стосовно адаптації інвалідів у суспільстві, які потребують вирішення та реалізації. Вона переконана, що співпраця між спортивними організаціями інвалідів України та Італії стане запорукою більш свідомого суспільства, яке створить умови для повноцінного життя кожного громадянина.
Наприкінці гості розповіли про свої враження, які вони отримали після візиту до України, зокрема до міста Чернігова, після чого обмінялися сувенірами.

Джерело: Відділ зв'язків з громадськістю міської ради, http://www.chernigiv-rada.gov.ua



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1257 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar