реклама партнерів:
Головна » 2008 » Листопад » 5 » Якщо б вибори мера Чернігова відбулися завтра…
20:34
Якщо б вибори мера Чернігова відбулися завтра…
Якщо б вибори мера Чернігова відбулися завтра… Наступні вибори до місцевих органів влади, а відповідно і міського голови Чернігова, згідно чинного законодавства мають бути в 2010 році. Однак, вже нині розпочалася підготовка до бою за крісло мера міста.
Так, нещодавно один з амбіційних претендентів на згадану посаду заявив, що через 18 місяців «…я и моя команда победим на мерских выборах». Мова йде про президента футбольної команди «Десна» Олексія Савченка. Хоча, він зробив припущення, що вибори міського голови можуть відбудутися й раніше.
Що ж ми, чернігівці, звикли до виборчих перегонів. Згадаймо, ще не так давно соціаліст Микола Рудьковський виводив тисячі протестуючих на боротьбу з комунальними тарифами. Його обрали міським головою, а він «накивав п’ятами» у столицю. І довелося у Чернігові знову проводити вибори керівника міста. Тепер з’явився новий «месія» і кличе нас з Вами на барикади проти Соколова.

До речі, нещодавно в газеті «Экспрессо по-черниговски» були оприлюднені опитування, вони проведені організацією «Громадська думка» (опитано 1080 чоловік). У чернігівців запитували за кого б вони проголосували, якби вибори мера Чернігова відбулися завтра. До того ж, кандидатури не пропонувалися, їх називали громадяни самі.
Як засвідчили опитування, лідером залишається Олександр Соколов. Хоча, рейтинг Олексія Савченка поступово зростає.

Чому частина чернігівців хоче проголосувати за Олександра Соколова?
Майже кожен третій виборець, підтримуючий діючого мера, вважає, що Соколов не лише обіцяє, але й робить. В основному громадяни відзначають покращення благоустрою міста. 21 % опитаних вважають його просто гарною і доброю людиною, що відповідає посаді мера. Стільки ж в процентному відношенні майбутніх виборців мера просто звикли, що наш мер – Соколов. Кожен десятий не бачить достойних кандидатур. Лише 3% його прихильників вважає, що у нього професійна й згуртована команда. По 7 % виборців або довіряють меру, або просто не можуть визначитись з відповіддю, чим він їх так приваблює.

Чому деякі мешканці міста хочуть проголосувати за Олексія Савченка?
Переважна більшість, 57 % його прихильників, вважає, що саме він та людина, яка багато робить для міста. По 14 % виборців Савченка або вважають його гарною людиною, або ще не визначились зі своєю думкою щодо цього. 7 % просто йому довіряють, і рівно стільки ж проголосує за нього тільки тому, що б не віддати свій безцінний голос Олександру Соколову.

А де ж інші?
Що сталося з іншими кандидатами, котрі мали досить непоганий результат на минулих виборах міського голови. Куди ділися Сергій Вітренко, Микола Звєрєв, Сергій Кнуренко? Як показало дослідження, на даний час сумарний рейтинг інших кандидатів не перевищує навіть п’яти процентів.
Поки що більшість чернігівців, а саме майже 60 % майбутніх виборців, утрудняються з вибором достойного кандидата на посаду міського голови.

Опитування.
Якщо б вибори мера Чернігова відбулися завтра…

Претендент на посаду
міського голови

серпень

вересень

жовтень

Соколов

18,8 %

19,7 %

19,5 %

Савченко

9,0 %

8,5 %

10,7 %

При підготовці матеріалу використані опитування «Громадської думки», опубліковані в газеті «Экспрессо по-черниговски».

Підготував матеріал С.Черняков, «Чернігівський формат».



Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 1477 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar