реклама партнерів:
Головна » 2008 » Листопад » 12 » Тепло сердець дитячих
20:28
Тепло сердець дитячих
Тепло сердець дитячих Розширенням кола своїх завдань та зацікавлених сторін був позначений цьогорічний благодійний фестиваль "Звичайне диво", в якому брали участь діти-сироти й позбавлені батьківського піклування, а також діти з малозабезпечених сімей.
Організаторами цього Всеукраїнського заходу, проведеного уже вшосте, виступили, окрім Міністерств культури і туризму, освіти й науки, а також у справах сім'ї, молоді та спорту, ще й представники Департаменту кримінальної міліції у справах неповнолітніх Міністерства внутрішніх справ. В рамках "спільного" фестивалю відбувся ще один, новий, щойно започаткований правоохоронцями - "Тепло сердець дитячих". А відтак, завданням масштабного проекту відтепер стало не тільки виявлення обдарованих дітей та сприяння розвиткові їхніх талантів, а ще й привернення суспільної уваги до проблем профілактики правопорушень у дитячому й підлітковому середовищі шляхом проведення масових культурних заходів.
Оглядаючи влаштовану в обласному Палаці дітей та юнацтва виставку творів вихованців інтернатних закладів, важко повірити, що жоден з авторів цих робіт ще не досяг повноліття. Тим не менше, це так. І в цьому полягає чіткий недвозначний сигнал для суспільства й, зокрема, для всіх посадовців, від яких безпосередньо залежить подальша доля цих дітей.

Підліток не розпорошуватиме зусилля і на творчість, і на порушення закону та байдикування в сумнівних компаніях. Він займатиметься або тим, або іншим. Тож головне - зацікавити дітей творчістю, всіляко її підтримувати і стимулювати, формувати у вихованців чітке розуміння паралелей між малими, проте щоденними, досягненнями у творчості й великою життєвою перспективою.
Яскравою ілюстрацією до цих тверджень є історія Сергія Градусова, десятикласника Борзнянської школи-інтернату. Хлопчина вже майже п'ять років натхненно займається різьбою по дереву. І, хоч сам себе не вважає неабияким фахівцем, кожному глядачеві зрозуміло: зростає справжній Майстер.

Окрім виставки учнівських робіт, іншою, більш масштабною складовою фестивальних заходів стали виступи самодіяльних колективів, оцінювані прискіпливим журі. Висока якість номерів, що визнаються кращими за кожною з номінацій, фактично є запорукою подальших перемог обдарованих дітей з Чернігівщини на другому - фінальному - етапі Всеукраїнського фестивалю.

Джерело: УМВС України в Чернігівській області, http://kop.gov.ua





Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1356 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar