реклама партнерів:
Головна » 2008 » Листопад » 15 » Чернігівська міська рада підтримала ініціативу фракції УНП щодо акції „Купуй українське”
10:24
Чернігівська міська рада підтримала ініціативу фракції УНП щодо акції „Купуй українське”
Чернігівська міська рада підтримала ініціативу фракції УНП щодо акції „Купуй українське” Сесія Чернігівської міської ради одностайно підтримала звернення фракції Української Народної Партії щодо заходів міської влади для подолання фінансово-економічної кризи, в якому зафіксовано регіональний план антикризових заходів.
Голова Чернігівської обласної організації УНП, депутат Чернігівради Володимир СТУПАК повідомив, що подібне звернення вже направлено до Уряду з пропозицією почати діяти за принципом «Купуй українське!» та вимогою негайно внести зміни до Постанови Кабінету міністрів України «Про затвердження положення про закупівлю товарів, робіт і послуг за державний кошт».
Разом з тим він наголосив, що антикризові явища треба впроваджувати й на місцях. В результаті – утворена робоча група, яка розроблятиме план антикризових дій. План має передбачити суттєве зменшення закупівлі за бюджетні кошти імпортних споживчих товарів, заборону подальшого придбання тендерними комітетами підприємств, організацій та установ, що освоюють кошти міського бюджету цього та наступного років, імпортних товарів (крім товарів, що належать до категорії «критичного імпорту»), звернення до жителів міста через місцеві ЗМІ з роз’ясненням необхідності купувати товари та послуги саме вітчизняних і, в першу чергу, чернігівських товаровиробників та підприємців, звернення до суб’єктів підприємницької діяльності, їх керівників з вимогою не допустити необґрунтованого скорочення кількості робочих місць.

В робочу групу увійшли депутати, заступники міського голови та міський голова Чернігова Олександр СОКОЛОВ, який її і очолив. До складу групи увійшов і ініціатор її створення Володимир СТУПАК.
Запропонувати на найближчих сесіях обласних, міських та районних рад прийняти регіональний план антикризових заходів, зафіксований у проекті рішення «Про першочергові заходи, спрямовані на запобігання кризовим явищам в економічному розвитку території», що його розробле6но представниками УНП, має намір Депутатський корпус Української Народної Партії і в інших у місцевих радах.

«Ми переконані, що таким чином міські бюджетні кошти спрямовуватимуться на стимулювання саме місцевого виробника, а, отже, і на збереження робочих місць для зайнятих у економіці міста, сприятимуть зростанню обсягів продажу саме товарів місцевого виробництва, що допоможе стабілізувати ціни на основні продукти споживання, а також сприятиме подоланню кризових явищ в українській економіці на національному рівні», - йдеться у Зверненні депутатів від Української Народної Партії до колег по депутатському корпусу у місцевих Радах.

Джерело: прес-служба УНП - http://www.unp-ua.org/



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1401 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar