реклама партнерів:
Головна » 2008 » Листопад » 24 » Микола Вовнянко з Чернігівщини – один із кращих українських медоварів
09:46
Микола Вовнянко з Чернігівщини – один із кращих українських медоварів
Микола Вовнянко з Чернігівщини – один із кращих українських медоварів Це ще раз підтвердив регіональний тур V всеукраїнського конкурсу «Питні меди – 2009», що проходив у Чернігові.
Бджолярство – родинна справа Вовнянків – батьковими колегами й опорою в нелегкій справі медоваріння стали два сини й дві доньки, надійною помічницею – дружина Тамара. Винагорода за сумлінну працю їм - кілька дипломів переможців. Окрім того, Миколі Івановичу було вручено золоту медаль, здобуту за медове вино «Сокиринське» на міжнародному конкурсі «Золотий грифон» в Ялті. Досвідчений бджоляр – медовар як приватний підприємець вже має власні випробувані часом технології виготовлення продукції та патент.
Організатори заходу – Гільдія медоварів України. Участь у конкурсі взяли 30 бджолярів з п’яти областей країни, представивши понад 50 видів продукції – різних сортів меду, медових чаїв, квасу, вин з меду… П’яти дипломів, зокрема, на конкурсі удостоєна продукція медовара з Білої Церкви Костянтина Лабаги .
На глибоке переконання голови конкурсної комісії, професора, доктора технічних наук, лауреат Державної премії України Олександра Литовченка, за належної законодавчої та фінансової підтримки бджільництва державою можна відродити медоваріння. А медові вина ( виготовлені лише з натуральних компонентів – меду, продуктів бджільництва, соків і трав) стануть брендом України на світовому рівні, адже ці цілющі напої – корисні, додають сили й здоров’я та є альтернативою неякісним спиртним сурогатам. До речі, журналісти мали можливість особисто переконатися в їх прекрасних смакових якостях, дегустуючи медові чаї й вина.
Поки ж що вітчизняним бджолярам нелегко як виробляти, так і реалізовувати власну продукцію, пробиватися на торговельний ринок. Подібні регіональні конкурси – спроба бджолярів заявити про себе і власну продукцію, яскраве підтвердження реальної спроби відродження прадавнього ремесла, популяризації бджільництва.

Ольга Чернякова
На знімках автора: нагороди Миколі Вовнянку; медовим чаєм пригощає Тамара Вовнянко; диплом Юлії Вовнянко за питний мед.





Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1512 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar