реклама партнерів:
Головна » 2008 » Листопад » 26 » Нейрохірургічне знову працює
15:27
Нейрохірургічне знову працює
Нейрохірургічне знову працює 26 листопада голова облдержадміністрації Володимир Хоменко відвідав нейрохірургічне відділення обласної лікарні на 40 ліжко-місць, яке відкрилося після капітального ремонту.
З обласного бюджету на ремонт, повну зміну меблів та придбання операційного стола виділено 1,2 мільйони гривень. Але відділенню, яке єдине в області забезпечує цілодобовове надання спеціалізованої нейрохірургічної допомоги населенню та має висококваліфікованих фахівців, не вдається повністю реалізувати наявний потенціал через відсутність сучасної апаратури та обладнання.
Сьогодні надзвичайно гостра потреба у придбанні для роботи операційного мікроскопу, вартість якого – 700 тисяч гривень.
Тож оновлення обладнання – наступний крок обласної влади, запевнив голова облдержадміністрації.
Він зазначив: у цьому році за кошти обласного бюджету велися роботи по приведенню до належного стану приміщень медичних закладів обласного рівня, а також центральних районних лікарень. Зокрема, Семенівському, Куликівському, Коропському районам та ряду обласних лікувальних закладів виділено кошти для ремонту.
Володимир Хоменко підкреслив: питання розвитку матеріально-технічної бази лікувальних закладів обласного та районного рівнів залишатимуться актуальними для влади і наступного бюджетного року, тому незважаючи на економічну кризу всі намічені завдання будуть виконані.

Довідка.
Нейрохірургічне відділення Чернігівської обласної лікарні організовано як структурний підрозділ закладу в 1979 році.
За період існування у відділенні пролікувалося понад 35 тисяч пацієнтів, яким проведено більше 15 тисяч оперативних втручань.
На базі відділення цілодобово працює нейротравмотологічний центр. Кожен рік в області реєструється понад 20000 травм нервової системи. До районів області терміново здійснюється в середньому 150 виїздів на рік (в 60-70% при травмах нервової системи, в 15% порушення мозкового кровообігу тощо). Оперативні втручання проводяться у 30-40 випадків.
У поліклінічному відділенні щорічно приймається понад 6000 хворих. У медичних закладах міста виконується 150-160 консультацій.
Середній термін лікування хворих у відділенні – 11,4 ліжко-днів.
У відділенні працює 8 лікарів, 3 з яких - кандидати медичних наук; 19 медичних сестер, 18 – молодшого медичного персоналу.

Сьогодні відділення працює над:
- впровадженням операцій на сонних артеріях;
- запровадженням новітніх оперативних втручань на хребті та спинному мозку;
- удосконаленням надання допомоги хворим з черепно-мозковою травмою.

Джерело: сайт облдержадміністрації, http://oda.cg.gov.ua





Категорія: Медицина | Переглядів: 1263 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar