реклама партнерів:
Головна » 2008 » Листопад » 28 » Ми не збираємося виходити з лав Соціалістичної партії
11:45
Ми не збираємося виходити з лав Соціалістичної партії
Ми не збираємося виходити з лав Соціалістичної партії Так сказав голова депутатської фракції Чернігівської міськради від Соцпартії Микола Скок про себе та своїх колег по фракції під час прес-конференції.
Вісім членів соціалістичної партії – Володимир Тандура (член політради партії), Михайло Коропатник (член політради партії), Микола Скок, Ганна Якубова, Віталій Голець, Артем Стах (всі - депутати Чернігівської міськради), а також Ірина Соломаха та Павло Вовк (члени міського комітету партії) – пояснили свою позицію щодо ситуації, яка склалася в обласній організації Соціалістичної партії після обрання секретарем міської ради депутата від Партії Регіонів Олега Шеремета.
Справа в тому, що четверо з восьми депутатів фракції СПУ не підтримали рішення бюро обкому партії, яке полягало в підтримці кандидатури Едуарда Альохіна на посаду секретаря міської ради. М. Скок, Г. Якубова, В. Голець та А. Стах проголосували за Олега Шеремета. “Таке рішення ми прийняли задовго до того, як за день до голосування відбулося засідання бюро, де і було вирішено підтримати Альохіна, - пояснив Микола Скок. – Ми вважаємо, що Соціалістична партія має бути послідовною і підтримувати Партію Регіонів не лише на всеукраїнському рівні”. Але так не вважає керівництво обкому СПУ, яке на своєму засіданні вже після голосування у міській раді прийняло рішення про виключення з партії чотирьох її членів – Віталія Гольця, Артема Стаха, Ганни Якубової та Миколи Скока. Щодо пана Скока, то остаточного рішення бюро обкому ще не прийняло.

Своїх колег по партії підтримали Володимир Тандура, Михайло Коропатник, Ірина Соломаха та Павло Вовк. Михайло Коропатник наголосив на тому, що “якщо відбувається виключення з партії таких людей, то з ким тоді залишається Соцпартія”. Він назвав такі дії керівництва обкому тривожними процесами. “Партія не може позбавлятися тих людей, які є її елітою, її обличчям, - зазначив Михайло Михайлович. – Мені прикро, що насправді обласною організацією керують в Києві , а нинішні керівники є просто маріонетками, яких смикають за ниточки”.

В. Тандура та М. Коропатник є членами керівного органу партії – політради. Вони пообіцяли винести питання про позбавлення членства в партії на засіданні політради, а також обіцяли поінформувати про це лідера партії Олександра Мороза. Щодо останнього, то за словами М. Коропатника, Мороз втрачає почуття реальності. Про справи в партії він дізнається від свого найближчого оточення, до якого входить і Микола Рудьковський (за твердженням соціалістів, він і здійснює партійне керівництво в Чернігівській області). З огляду на це в партії зараз розглядається питання про зміну лідера.

Депутати міської ради – поки що соціалісти – пообіцяли працювати в раді конструктивно на користь громади міста. Вони запевнили, що такою буде їх позиція не залежно від того, будуть вони членами СПУ чи ні.

Оксана Клименко




Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 1571 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar