реклама партнерів:
Головна » 2008 » Грудень » 1 » Розпочався конкурс дитячої творчості "Фонтан дитячих мрій"
20:27
Розпочався конкурс дитячої творчості "Фонтан дитячих мрій"
Розпочався конкурс дитячої творчості У Чернігові з 1 грудня стартував міський конкурс дитячої творчості "Фонтан дитячих мрій".
Про це під час прес-конференції у міськраді повідомили заступники міського голови Олександр Сердюк і Оксана Тунік-Фриз, голова Чернігівського відділення Національної спілки архітекторів України Віталій Травка.
Міська влада спільно із Чернігівським відділенням Національної спілки архітекторів України ініціює будівництво дитячого фонтану поблизу торгово-розважального комплексу "Мегацентр". Яким має бути власне фонтан, організатори пропонують сказати дітям через свої роботи. Конкурс матиме не лише творчу, а й пізнавальну та виховну складові. Як обіцяють архітектори, найоригінальніші ідеї знайдуть реальне втілення.
"Ми хочемо, щоб і надалі сквер поблизу Мегацентру був улюбленим місцем відпочинку батьків і дітей, а тому створюватимуть фонтан, у першу чергу, діти. Ми прагнемо дізнатися, чого хочуть наші діти", - сказав О.Сердюк.
З 1 грудня у всіх школах міста у трьох вікових групах (молодшій, середній та старшій) будуть проведені конкурси дитячих ідей щодо будівництва майбутнього фонтану. У середині січня 2009 року організатори за підсумки загальноміського назвуть переможців, які отримають цінні подарунки. Школяр, що отримає гран-прі конкурсу дитячої творчості, стане власником ноутбука.
З кращими роботами ознайомляться архітектори і використають оригінальні та найбільш поширені ідеї у своїх проектах, з яких буде створено загальний проект.
О.Сердюк пояснив, що будувати фонтан планується на спонсорські кошти. Він не виключає, що криза може вплинути на будівництво, але зараз стартує лише конкурс ідей, потім будуть проектні роботи, а тому на початок будівельних робіт можна буде сподіватися на поліпшення фінансово-економічної ситуації в країні. "Не можна списувати все на кризу і залишатися бездіяльними", - підкреслив О.Сердюк, тим паче, що реалізувати проект планується до вересня 2010 року.
На думку О.Тунік-Фриз, фонтан має бути таким, яким хочуть бачити його діти і звичайно їхні батьки. Вона вважає, що не можна відкладати на потім справи, які важливі сьогодні, інакше діти просто виростуть. Крім того, під час кризових явищ у місті не може спинятися життя, мають з'являтися пам'ятки, що стануть близькими та улюбленими для багатьох поколінь чернігівців.
Віталій Травка розповів, що архітектори підтримують ідею проведення конкурсу щодо спорудження дитячого фонтану. Він повідомив, що Чернігівське відділення Національної спілки архітекторів обов'язково заохотить автора одного з кращих робіт спеціальним призом.

Джерело: Радник міського голови Ірина Синельник, http://www.chernigiv-rada.gov.ua/news.php?news=1673



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1269 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar