реклама партнерів:
Головна » 2008 » Грудень » 7 » Хурма - найсолодший плід серця
10:12
Хурма - найсолодший плід серця
Хурма - найсолодший плід серця Хурма - це найсолодший плід: глюкоза і фруктоза становлять чверть його маси.
Двома-трьома плодами можна угамувати голод. Цей плід дуже корисний для хворих з вадами серця. Організм використовує цукор хурми для живлення серцевого м'яза. Вона цілком може замінити валокордин. На курортах Кавказу, зокрема у Цхалтубо, лікарі здавна рекомендували хворим з патологією серця і судин з'їдати по 2-3 плоди японської хурми на день. Ефект перевершував будь-які сподівання.
Людям з хворим серцем корисно знати й те, що хурма містить багато калію. Тим, хто вживає сечогінні засоби, що виводять калій, часто доводиться додатково приймати препарати з солями калію. Але зайвих ліків можна уникнути, ввівши замість них до раціону хурму, абрикоси та яблука.
Хурма багата на магній. Вона значно знижує ймовірність утворення каменів. Крім того, плоди хурми допомагають вивести з організму солі натрію.
Хурма - воістину джерело всього корисного і потрібного. Вона містить багато бета-каротину, вітаміни А, С, Р, Е і чимало заліза. Доведено: у людей, які їдять багато плодів і овочів, що містять бета-каротин, значно знижується ризик виникнення раку легень.
Багато в ній і пектинів, які сприяють процесу травлення. Незамінна вона і для хворих з проблемами щитоподібної залози, тому що містить багато йоду.
Здається, всім чудовий овоч. Хіба що через високий вміст легкозасвоюваних цукрів хурму не рекомендується вживати хворим на ожиріння і цукровий діабет.
У народній медицині хурму використовують у разі хвороб шлунка, розладів кишечнику. Сік хурми допомагає позбутися хронічного поносу, але ефективніше діє відвар хурми. З цією метою треба розрізати 6 спілих плодів на частини і потримати їх у 750 мл киплячої води під кришкою протягом 20 хвилин. Відвар процідити і пити по 0,5 л через кожні 4 години. Якщо ви застудилися і кашляєте, то корисно полоскати горло соком одного спілого плоду хурми, змішаним з 3,5 ст. ложки теплої води.
Відвар із сирої хурми і лікарської рослини шандри добре знімає головний біль при похміллі і допомагає у разі отруєння несвіжими морепродуктами. Для цього треба залити 200 г нарізаної неочищеної спілої хурми і 3 ст. ложки свіжої чи сухої шандри 0,5 л киплячої води, накрити кришкою, зняти з вогню і настояти 40 хвилин. Проціджений відвар слід випити теплим за один прийом.
Хурмою віддавна лікують легкі й середні форми токсичного зобу, прикладають м'якоть плодів до фурункулів, а в Таїланді спілі плоди хурми широко застосовують для вигнання з організму кишкових глистів.
Хурма поліпшує апетит, підвищує працездатність, заспокоює нервову систему.

Інна КирІЄнко.
Газета "Ваше здоров'я", http://www.vz.kiev.ua



Категорія: Медицина | Переглядів: 1788 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar