реклама партнерів:
Головна » 2008 » Грудень » 15 » Фото. Депутати голосують за юридично безграмотне рішення
10:09
Фото. Депутати голосують за юридично безграмотне рішення
Фото. Депутати голосують за юридично безграмотне рішення 12 грудня депутати Чернігівської міськради знову продемонстрували антиукраїнську позицію щодо питання передачі Катерининської церкви козацькій релігійній громаді УПЦ КП.
На 33 сесії V скликання планувалося розглянути аж 27 питань. Проте, народним обранцям заманулося додати до порядку денного і політичні, і релігійні питання… Адже, біля стін міськради лунали молитви представників УПЦ МП.
Розглянути «Катерининську проблему» пропонували фракції ПСПУ, КПУ та ПР, депутати яких несподівано стали віруючими. Незважаючи на те, що дане питання не відноситься до компетенції ні міськради, ні міськвиконкому (є відповідний юридичний висновок), депутатам все одно захотілося прийняти рішення, щоб Катерининська церква знову стала історично-музейним комплексом.
З дозволу депутатів до залу засідань міськради увійшло декілька представників УПЦ МП з гаслами. Таким чином, атмосфера мітингу-молебню перенеслася з вулиці – до сесійної зали.
Нагадаємо, що згідно розпорядження голови Чернігівської облдержадміністрації М. Лаврика (№ 151 від 05.04.2006 р.) Катерининську церкву було передано козацькій релігійній громаді Київського патріархату. Проте, Московська церква не погодилася з даним рішенням і розпочала блокування храму (намети представників УПЦ МП й нині стоять біля церкви). Разом з тим, розпорядження М.Лаврика розглядалася протягом двох років в різноманітних судових інстанціях. Остаточну крапку у цій справі поставив Вищий адміністративний суд України. 22 травня 2008 року він розглянув апеляційну скаргу Української Православної Церкви Київського патріархату. І визнав, що розпорядження голови Чернігівської облдержадміністрації «Про передачу у користування релігійній громаді УПЦ Київського патріархату м. Чернігова Катерининської церкви» є чинним. Ухвала Вищого адміністративного суду України є остаточною і оскарженню не підлягає.
Проте, депутати міськради, відомі своєю антиукраїнською позицією, й досі не можуть заспокоїтися. Їм вкотре намагався роз’яснити представник Української народної партії Володимир Ступак, що дане питання лише розпалює міжрелігійний конфлікт у Чернігові. Адже, більше десятка церков у місті передано УПЦ МП і лише три Київському патріархату. Кожен чернігівець сам визначає в яку йому церкву ходити (чи в Спаський собор – переданий УПЦ МП, чи в Катерининську церкву, де нині щодня відбуваються богослужіння релігійної громади Київського патріархату).
32 депутати з 45 присутніх на сесії проголосували, що Катерининська церква повинна бути музеєм, тобто повернути її Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній»
Безграмотне рішення. Адже Катерининська церква знаходиться і знаходилася на балансі заповідника, а передана вона релігійній громаді лише в користування, для проведення богослужінь.
Голосували за антиукраїнське, юридично безграмотне рішення фракції КПУ, ПСПУ,Партії Регіонів, частина соціалістів, ВІЧЕ (Чічікало) та половина фракції БЮТ.

Сергій Черняков, фото автора.





Категорія: Громада та влада | Переглядів: 1515 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar