реклама партнерів:
Головна » 2009 » Січень » 6 » Різдвяне послання Єпископа Чернігівського і Ніжинського Іларіона
20:07
Різдвяне послання Єпископа Чернігівського і Ніжинського Іларіона
Різдвяне послання Єпископа Чернігівського і Ніжинського Іларіона Різдвяне послання Єпископа Чернігівського і Ніжинського Іларіона боголюбивим пастирям, чесному чернецтву та всім вірним Чернігівської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату.
Дорогі браття і сестри! Христос народився, славімо Його!
Щедрий на милості Господь сподобив нас і цього року урочисто святкувати Різдво Христове. Знову в наших православних храмах лунає й радує наше серце ангельська пісня: «Слава в вишніх Богу і на землі мир, в людях благовоління».
Різдво Христове - найвеличніше свято всього християнства, а краще сказати вього людства, бо Син Божий, Творець Всесвіту, став людиною.
Різдво Христове - це подія, яка сталася в часі, але має силу вічності. Народження у Віфлеємському вертепі Сина Божого є свідченням невимовної та безмежної Божої любові до роду людського, це акт Божого Промислу, Божої опіки над світом та людиною.
Апостол Павло Різдво Христове називає «великою благочестя тайною». Тайна Боговтілення полягає в тому, що Бог став людиною, і ми через Нього стали «причасниками Божого єства» (2 Петр. 1, 4). Без втілення Сина Божого не могло відбутися оновлення зараженої гріхом людської природи - не було б воскресіння й перемоги над смертю, не було б спасіння.
У Боговтіленні відкривається глибина Премудрості Божої, бо тільки одна вона могла знайти спосіб примирити людей з Богом. Син Божий приніс на землю мир; Він дарував закон любові до ближнього, взаємного служіння одне одному, мирного співжиття. І якщо немає тепер злагоди між людьми, то це тому, що вони не виконують цих заповідей. Спаситель заповідав на землі також і мир внутрішній - мир душі, що є благодатним плодом Духа Божого. Це - мир з Богом, зі своєю совістю, мир з людьми, коли православний християнин з чистим сумлінням може дивитися на небо і з такою ж совістю ставитися до людей. Такий мир є джерелом спокою і прощення для кожної людини.
У ці радісні дні вітаю з великим святом Різдва Христового голову Чернігівської обласної державної адміністрації Володимира Хоменка, голову Чернігівської обласної ради Наталію Романову, Чернігівського міського голову Олександра Соколова, голів міських, районних та селищних рад Чернігівської області.
Сердечно вітаю боголюбивих пастирів, чесне чернецтво та всіх вірних Чернігівської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату. Вітаю з Різдвом Христовим православних братів і сестер Московського Патріархату в Чернігівській та Ніжинській єпархіях, а також наших співвітчизників греко-католиків і всіх християн Чернігівщини.
Нехай Різдвяні свята вселяють в нас надію на все світле, добре і вічне, надихають нас на християнську любов, єдність і мир.
Будемо просити Господа нашого Ісуса Христа, щоб наш Чернігово-Сіверський край та весь український народ в новому році жив у мирі та злагоді, щоб Україна подолала всі економічні і політичні негаразди, а люди через чесну працю і милосердя подолали всі труднощі і жили в достатку та мирі.

Христос народився, славімо Його!

Іларіон, Єпископ Чернігівський і Ніжинський
Чернігів, Різдво Христове 2008/2009 рр.




Категорія: Церква та суспільство | Переглядів: 1426 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar