реклама партнерів:
Головна » 2009 » Січень » 17 » Обладнати Центр для безпритульних – справа спільна
11:03
Обладнати Центр для безпритульних – справа спільна
Обладнати Центр для безпритульних – справа спільна Питання співпраці з громадськими організаціями щодо облаштування у м. Чернігові Центру для соціальної адаптації бездомних та безпритульних обговорювалося сьогодні у міській раді.
Як зазначив голова громадської організації "Чернігівський центр для соціальної адаптації бездомних та безпритульних" Андрій Граб, приміщення визначене (вул. Святомиколаївська, 33), належні комунікації підведені, а нагальне питання – облаштування меблями, побутовою технікою, забезпечення засобами гігієни, одягом та взуттям.
Одним з актуальних питань, механізм вирішення якого практично завершений, є проходження безпритульними медогляду та отримання за потреби необхідної медичної допомоги при зверненні до Центру. Забезпечити вирішення цієї проблеми готові міська лікарня №1 та станції швидкої медичної допомоги.
Переважна більшість громадських та релігійних організацій міста вже мають значний досвід зібрання та надання подібної допомоги, тож кожен взявся за напрямок, який може забезпечити. Так, ГО "Спілка жінок м. Чернігова" може надати допомогу волонтерами та меблями, ГО "Жіночий правозахисний центр" береться за надання допомоги у відновленні документів та необхідної юридичної допомоги, ГО "Допомога сім'ям" має змогу збирати продукти харчування, ГО "Аратта" обіцяє облаштувати заклад деяким обладнанням та забезпечити підопічних засобами гігієни.
Цікавим є досвід Чернігівської християнської місії "Милосердя та духовне відродження", що має значний досвід міжнародних благодійних комунікацій. Голова організації Петро Бевз вже сьогодні готовий на 100% забезпечити заклад для безпритульних необхідною кількістю постільної білизни та одягу і взуття. Цей запас християнська місія за потреби поповнюватиме.
Заступник міського голови Оксана Тунік-Фриз подякувала небайдужим за співпрацю та висловила сподівання, що проблеми, які виникатимуть у ході роботи закладу, будуть оперативно вирішуватися завдяки взаємодії усіх зацікавлених сторін та громадськості міста.
Найближчим часом у пресі буде вказано контактні телефони, куди можуть звернутися всі, хто може надати будь-яку допомогу в облаштуванні Центру всім необхідним.

Джерело: Відділ зв'язків з громадськістю міської ради.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1407 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar