реклама партнерів:
Головна » 2009 » Січень » 18 » Що довше спиш, то здоровішим будеш
18:46
Що довше спиш, то здоровішим будеш
Що довше спиш, то здоровішим будеш Учені порадували всіх любителів подовше поспати. Згідно новітньому дослідженню, здоровіша людина та, яка довше спить.
Група учених під керівництвом Шелдона Коена (Sheldon Cohen) з університету Carnegie Mellon в Піттсбурзі протягом 4-х років вивчала вплив сну на здоров`я людини. Отримані результати, опубліковані в спеціалізованому журналі «Archives of Internal Medicine», цілком можуть виявитися бальзамом для любителів подовше поспати.
Виявляється, ті люди, які люблять поспати, в середньому в п`ять разів рідше хворіють, ніж ті, хто більше 8 % часу проводить в ліжку у безсонні. Проте вирішальним для здоров`я чинником є не тільки ефективність сну. Ті, хто спить менше 7 годин, утричі частіше хворіють на нежить, аніж ті, хто спить вночі мінімум 8 годин.
153 здорових учасників експерименту оглядалися і опитувалися лікарями через кожні 5-10 тижнів. Потім учасники протягом 2-х тижнів повідомляли по телефону про те, як вони сплять і, нарешті, на 6 днів їх поміщали в карантин. Там їм цілеспрямовано прищеплювали вірус нежиті. У разі захворювання пацієнт на один місяць припиняв свою участь в експерименті, а пізніше здавав кров на аналіз імунних реакцій.
Дослідження показали, що одні справляються з вірусом нежиті, тому що міцно сплять, а інші – тому що сплять довго. Чим коротший і неспокійніший сон, тим більше шансів захворіти. При цьому навіть незначні порушення сну збільшують ризик потрапляння в організм інфекції.
Для нового дослідження, були ретельно відібрані виключно здорові люди. Але навіть вони найбільш «раціональним» вважають сон тривалістю 7-8 годин і не більше.

Джерело: УНІАН, http://health.unian.net/ukr/detail/194687



Категорія: Медицина | Переглядів: 1323 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar