реклама партнерів:
Головна » 2009 » Січень » 19 » Як працюватиме Чернігівське тролейбусне управління у 2009 році
20:49
Як працюватиме Чернігівське тролейбусне управління у 2009 році
Як працюватиме Чернігівське тролейбусне управління у 2009 році Вартість проїзду в міському електротранспорті Чернігова рішенням виконкому з середини січня збільшено з 60 коп. до 75 коп. Чи вирішить це всі проблеми Чернігівського тролейбусного управління?
Питання, пов'язані з роботою підприємства та перспективами на поточний рік, вивчали сьогодні під час робочої зустрічі з колективом ЧТУ секретар міської ради Олег Шеремет та начальник управління транспорту та зв'язку міськради Володимир Воронін.
На сьогодні колектив комунального підприємства "Чернігівське тролейбусне управління" налічує 808 працівників, з них 178 – водіїв тролейбуса, 156 – кондукторів тролейбуса, 38 водіїв автобуса, 31 кондуктор автобуса, 178 чоловік працюють у ремонтній службі.
Пасажирських тролейбусів у ЧТУ налічується 132. Проте за діючими технічними нормативами 106 одиниць техніки фактично підлягають списанню: середній вік наявного парку тролейбусів становить 16,6 років при тому, що термін експлуатації цього виду транспорту повинен становити 10 років. Минулого року парк поповнився лише двома новими тролейбусами.
Як пояснив начальник КП "ЧТУ" Олег Коржов, на підприємстві є потужна виробнича база, яка готова виконувати будь-які реставраційні роботи, зокрема, цех планового ремонту, токарний і ливарний цехи, цех по виконанню технічного обслуговування №1 та №2, автогосподарство, що налічує 27 одиниць техніки. Фактично саме завдяки цим підрозділам вдається утримувати наявний парк у робочому стані.
Проте, як видно зі статистичних даних, обсяги перевезень пасажирів у тролейбусах з кожним роком зменшуються, що свідчить про надання переваги іншим видам транспорту. Як правило, електротранспорт обирають пільгові категорії громадян, тобто КП "ЧТУ" відіграє важливу роль у соціальному забезпеченні таких категорій населення.
Представники трудового колективу ЧТУ задали запитання, чи буде компенсовано з міського бюджету 300 тис.грн. заборгованості за перевезення пільгових категорій громадян. О.Шеремет зазначив, що особисто прослідкує, аби вказана сума була передбачена в бюджеті поточного року.
Турбує й питання впорядкування руху громадського транспорту, а саме посилення роботи ДАІ для забезпечення нормального функціонування зупинок, позбавлення їх від приватного транспорту. Секретар міськради та начальник управління транспорту та зв'язку запевнили, що розуміння з боку Державтоінспекції є, штрафи надходять до бюджету. Робота в цьому напрямку буде посилюватися.
Серед головних проблем, з якими звернулися працівники до секретаря міської ради, – необхідність оновлення рухомого складу підприємства, поліпшення технічного стану контактної мережі та опор, які її утримують.
За словами Олега Коржова, на підприємстві гостро стоїть проблема кадрів, потреба у водіях складає майже 90 чоловік, не вистачає і такої ж кількості кондукторів.
Оцінюючи фінансовий стан ЧТУ, було відзначено, що внаслідок несвоєчасної і неповної компенсації пільгових перевезень склався значний дефіцит обігових коштів. На сьогодні підприємство навіть не покриває власними доходами виробничі витрати. Колектив тролейбусного управління стурбований, що це ставить під загрозу існування в Чернігові екологічно чистого соціального виду транспорту.
Секретар міської ради О.Шеремет підкреслив, що важливість збереження підприємства для міста ні в кого не викликає сумнівів, тож він висловив сподівання на розуміння проблем комунальної галузі серед депутатського корпусу міської ради.

Джерело: Відділ зв'язків з громадськістю міської ради,



Категорія: Погляд. Версії | Переглядів: 1942 | Рейтинг: 3.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar