реклама партнерів:
Головна » 2009 » Березень » 1 » У Чернігів завітала Ханне Северінсен
19:58
У Чернігів завітала Ханне Северінсен
У Чернігів завітала Ханне Северінсен 28 лютого в обласній раді відбулася прес-конференція, яку голова обласної ради Наталія Романова провела разом із колишньою доповідачкою Моніторингового комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи в Україні Ханне Северінсен для представників обласних і республіканських засобів масової інформації.
Відкриваючи її, Наталія Романова, зокрема, наголосила, що темою цього спілкування із журналістам є два важливі моменти. А саме: питання посилення взаємодії між центральною і регіональною владою та тема Європейського контексту відносин, які сьогодні вибудовуються в Україні.
Головне ж тут, зазначила вона, що в цих питаннях вже багато що зроблено. В тому числі, в минулому році у Чернігові проведено Всеукраїнську нараду голів обласних рад, а також III Міжнародну конференцію з питань транскордонного співробітництва і розвитку Єврорегіону «Дніпро» за участю керівництва Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи, Віце-президентом якого є Наталія Романова.
Ще одним важливим кроком до порозуміння влад є створення на цьому тижні при Кабінеті Міністрів України дорадчого органу, до якого входять керівники областей найбільших міст України. Варто зазначити, що за рішенням Асоціації регіональних і місцевих влад України більшістю голосів голову Чернігівської обласної ради Наталію Романову обрано представником обласних рад при Кабінеті Міністрів України.
При Верховній Раді почала діяти Рада з питань місцевого самоврядування, до складу якої увійшли всі голови обласних рад.
Приємно, що ці дорадчі органи при Кабміні та Парламенті вже почали активну дорадчу і практичну діяльність, беручи участь в напрацюванні проектів нормативно-правових актів, затвердження яких сприятиме покращанню соціально-економічної ситуації в державі та взаєморозумінню між регіональною та центральною владою, – зазначила Наталія Романова.
Разом із колишньою доповідачкою Моніторингового комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи в Україні Ханне Северінсен голова обласної ради Наталія Романова відповіла на численні запитання журналістів.
В прес-конференції, яку провів начальник відділу інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю виконавчого апарату Олександр Соломаха, взяв також участь керівник обласної громадської організації “АХАЛАР” Юрій Трофименко.

Джерело: обласна рада.



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1075 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar