реклама партнерів:
Головна » 2009 » Березень » 10 » В Чернігові відбулися урочисті заходи з нагоди 195-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка. Фото
18:30
В Чернігові відбулися урочисті заходи з нагоди 195-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка. Фото
В Чернігові відбулися урочисті заходи з нагоди 195-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка. Фото Учора, 9 березня, в Чернігові відбулися урочисті заходи з нагоди 195-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря.
Зранку в церемонії покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченка на Валу взяли участь керівники області та міста, представники громадських організацій та політичних партій, зокрема Української Народної Партії, Народного Союзу «Наша Україна», Блоку Юлії Тимошенко, "Єдиного центру", Конґресу українських націоналістів, ВО "Свобода", а також патріотично налаштовані жителі Чернігова.
Поряд з пам’ятником поету з державними прапорами вишикувалися курсанти чернігівського ліцею. Чернігівський народний хор виконав Державний гімн України та пісні на слова Тараса Григоровича Шевченка.
Після закінчення офіційних заходів, незважаючи на дощ, біля пам’ятника Великому Кобзарю відбулися шевченківські читання. Всі бажаючі мали змогу прочитати вірші Тараса Шевченка та про українського поета й мислителя. Депутат міськради, голова обласної організації УНП Володимир Ступак закликав чернігівську громаду бути патріотами України не тільки на словах, а й на ділі: читати Шевченка й купувати українське, тим самим підтримуючи українську економіку й національних товаровиробників, бути патріотами Української Держави.
Увечері в обласному філармонійному центрі відбувся урочистий вечір та концерт "Учітеся, брати мої..." за участю камерного хору імені Бортнянського та артистів філармонії.

Сергій Черняков





Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1063 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar