реклама партнерів:
Головна » 2009 » Квітень » 4 » Чернігів заполонили екстремали – «атака» велосипедистів
10:55
Чернігів заполонили екстремали – «атака» велосипедистів
Чернігів заполонили екстремали – «атака» велосипедистів 28 березня у Центральному парку культури та відпочинку були проведені відкриті змагання м. Чернігова з велотріалу.
Організаторами заходу стали Чернігівська обласна організація Народно-демократичної ліги молоді та ЧОО ВМГО «Студентська республіка» за підтримки відділу у справах сім`ї та молоді Чернігівської міської ради, відділу по фізичній культурі та спорту Чернігівської міської ради.
Велотріал — вид спорту, метою якого є подолання перешкод на велосипеді (природних або штучних).
Завдяки роботі організаторів до Чернігова завітали представники із багатьох міст України, зокрема: Житомир, Київ, Харків, Херсон, Запоріжжя, Одеса, Таврійськ та Нова Каховка. Всього 34 учасники прийняло участь у змаганнях. Вік учасників коливався від 16 до 25 років. Перешкоди були побудовані з піддонів, автомобільних покришок та дерев’яних барабанів.
Змагання отримали підтримку торгівельної марки RED BULL, яка в свою чергу надала намет, музичний супровід та енергетичний напій для учасників.
Змагання проводились у трьох категоріях: «початківець», «експерт», «професіонал».
Оцінювали учасників кваліфіковані експерти, які спеціально запрошувались для суддівства змагань.
Нам вдалось поспілкуватись із Олександром Савлєвим, котрий розпочав епідемію велотріалу в Чернігові. Колись давно тато купив йому велосипед, і згодом Саша замислився – а чом би не спробувати? Він розповів нам про «перші кроки» велотріалу. Для того, щоб навчитись виконувати небезпечні трюки на мотоциклі, діти тренувались виконувати їх на велосипедах. Відбувались змагання серед дітей. Тоді люди побачили, що це також видовище. Ось так зародився велотріалу.
Наприкінці дня були визначені переможці. В категорії «початківець» переміг чернігівець Дока Олександр, друге та треті місця відповідно посіли столичні гості Спекторук Олексій та Великдан Денис. В категорії «експерт» перемогу отримали одесит Едарян Едік, Косяненко Дмитро (Херсон) та Улубаєв (Харків). В категорії професіонал призові місця посіли харків’янин Черниш Владислав, Сизов Володимир (Київ) та Рева Ілля (Полтава). Переможці отримали призи від світового лідера з виробництва професійних компонентів для велотріалу ЕСНО.
Загалом на змагання завітало близько шістсот глядачів. Були батьки з дітьми, звичайні велосипедисти, молодь, а також і літні люди.
Чернігівські змагання стали гарним шансом для молодих людей випробувати себе та підготувати до квітневих змагань на острові Хортиця. Сподіваємось, що в нашому місті подібні змагання проводитимуться частіше.

Грабовець Тетяна





Категорія: СПОРТ | Переглядів: 1196 | Теги: Змагання, спорт, велисипед, екстремали, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar