реклама партнерів:
Головна » 2009 » Квітень » 4 » Депутати від УНП під контролем і звітують
10:59
Депутати від УНП під контролем і звітують
Депутати від УНП під контролем і звітують Депутати від Української народної партії Чернігівської міської ради, Новозаводської районної та Чернігівської районної рад традиційно провели звіт перед виборцями.
Проконтролювати їх приїхав перший заступник голови УНП, народний депутат України Іван Заєць. Сам контролер також виступав не тільки на цих зборах, а іще й прочитав лекцію для студентів Європейського університету. Народний депутат говорив про економічну кризу, її причини та можливі наслідки. На думку Івана Зайця економічні складнощі Україна переживає найтяжче з усіх країн на пострадянському просторі. Причина негараздів – базування української економіки на експорті сировини. Розбудовою внутрішнього ринку в Україні влада не займалась. Через це, на думку політика, в кризу найбільше постраждали село та власні товаровиробники. УНП іще в 1993 році пропонувала концепцію державотворення, ідеологія якої виражається в принципі «купуй українське». Але влада не взяла на озброєння принцип протекціонізму своїх товарів. Проте як, підтримка національного виробника, в умовах кризи, є вкрай необхідною - підсумував Іван Заєць.
Чернігівські депутати говорили про місцеві проблеми. Депутат міськради, голова обласної партійної організації Володимир Ступак розповів, що за звітний період представниками фракцій УНП була проведена робота зі зверненнями 107 громадян. 20 осіб отримали грошову допомогу в зв’язку з тяжким матеріальним становищем чи хворобою. Допомогу з депутатського фонду від депутата міської ради Ігоря Сухомлина отримали Чернігівський комунальний позашкільний центр роботи з дітьми та молоддю, школи №№ 27, 2, 3. Володимир Ступак виділив кошти на школу №1 та 27 тисяч гривень – на комп’ютеризацію бібліотечної системи Чернігова.
Найголовнішим досягненням депутатів від УНП в міській раді Володимир Ступак назвав створення за їх ініціативою антикризової комісії міської ради. Комісія, в яку увійшли представники УНП працювала в щоденному режимі. Проводилися зустрічі депутатів міської ради, представників міськвиконкому з підприємцями, банкірами, будівельниками та іншими. Метою роботи було впровадження антикризових заходів в місті. За словами Володимира Ступака, приклад з Чернігівської міської ради взяли багато інших міст України.
Також завдяки зусиллям депутатів від Української народної партії чернігівська рекламна продукція тепер виходитиме виключно українською мовою.
Фракція УНП в міській раді стоїть на принципових позиціях щодо перейменування вулиць міста, які носять імена або символи комуністичного минулого. Нещодавно було ініційовано перейменування вулиці 50 років СРСР на вулицю гетьмана Мазепи.
Значна увага приділяється й житлово-комунальному сектору. Депутат Новозаводської районної ради, голова постійної комісії з питань ЖКГ Андрій Глухенький розповів що постійно отримує багато скарг від чернігівців стосовно недостатньої кількості ігрових майданчиків для дітей. В зв’язку з тим була прийнята програма встановлення дитячих майданчиків. Кошторис програми складає 200 тис гривень. Переймаються депутати й проблемами жителів мікрорайону Шерстянка. Зважаючи на чисельні прохання громадян, автобусний маршрут №25 пустили по вулиці Текстильників. Андрій Глухенький збирається запропонувати всім депутатам районної ради зустрічатися з виборцями в приміщеннях ЖРЕД чи дільничних пунктах міліції. Мовляв, якщо депутат хоче знати проблеми громадян, то де як не там про них дізнатися.
Депутатів Чернігівського району, окрім наболілих питань ремонту доріг, несанкціонованих сміттєзвалищ та інших, турбувала проблема, яка пов’язана з таким модним сьогодні терміном як «оптимізація» закладів культури, освіти та медицини. Начальник Чернігівського районного відділу освіти та депутат Олександр Мисюра заявив що місцева влада повинна думати не тільки про закриття чи реорганізацію відповідних установ, а й про їх відкриття. Тільки так можна оптимізувати мережу соціально значимих закладів відповідно до потреб населення. Так в Чернігівському районі за минулий рік було відкрито два комунальних позашкільних закладів, два дитячих садочка та одну новобудову загальноосвітньої школи в селі Старий Білоус.

Автор: Ігор Левенок





Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 1446 | Теги: УНП, Ступак, Політика, Іван Заєць, звіт депутатів, Чернігів, депутати | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 2
avatar
0
2 AlexPS • 18:30, 24.11.2009
Сергей ведет беседу со спам - ботами! Мне этот сайт нравится biggrin
avatar
-1
1 Черняков • 17:53, 09.04.2009
У Чернігові живе автор
avatar