реклама партнерів:
Головна » 2009 » Квітень » 12 » Як стати пунктуальним?
17:29
Як стати пунктуальним?
Як стати пунктуальним? На світі дуже багато не пунктуальних і неточних людей. Часто власна незібраність заважає не тільки працювати, але і жити, відохочуючи людей зустрічатися з такою людиною. Природно, в першу чергу страждає кар'єра - потім особисте життя, і через небажання бути точним все може піти прахом. Якісь п'ять хвилин можуть бути вирішальними, і бажано постаратися розвинути в собі здатність відчувати час, адже як мовилося в старій рекламі "точність - ввічливість королів".
Приведемо декілька практичних порад, за допомогою яких можна спробувати стати пунктуальнішим і зібранішим.

1) Найпершим пунктом в процесі трансформації своєї особи повинен бути "теоретичний" пункт - визначите для себе, чи вигідно Вам бути пунктуальним, точним. Якщо так, то можна спробувати підрахувати, в скільки зазвичай вам обходиться запізнення на п'ять хвилин, десять, півгодини. Пригадайте, чи сильно заважає Вам Ваша неточність і непунктуальність в особистому житті або роботі. Можна навіть скласти табличку, де звести разом плюси і мінуси перетворення свого "я". До речі, деяких людей люблять саме за їх неуважність і непунктуальність, але це буває вкрай рідко.

Переважно "репутація" залежить не тільки від вашої надійності - це стосується і особистого життя, і роботи. Точність і пунктуальність, уміння приходити вчасно надзвичайно цінуються у всьому світі.

2) Якщо ви весь час приходите із запізненням на 10-15 хвилин, не мучте себе - спробуйте перевести свій годинник на 10-15 хвилин раніше, і може бути, все налагодиться. Правда, як тільки звикнете приходити вчасно, можна спробувати перевести годинник назад. До речі, психологи також рекомендують людям, які постійно спізнюються, прокрутити в голові ситуацію, коли ви кудись збираєтеся. Порахуйте точний час, необхідний Вам на збори і приплюсуйте туди хвилин 20 - це про всяк випадок, щоб ви відчували себе спокійно при збиранні.

3) До речі, непунктуальність може виражатися не тільки в запізненні, але і у випередженні призначеного терміну. Точний час зустрічі викликає у деяких людей боязнь запізнення. Через це така людина збирається набагато раніше за термін, і прийшовши, чекає декілька десятків хвилин (іноді і годину-півтори). Звичайно, такі втрати часу нікому не потрібні, тому всіма силами постарайтеся переконати себе, що навіть запізнення на дві-три хвилини нікого ще не вбило (ця порада не відноситься до людей, які постійно спізнюються).

4) Необхідним пунктом в становленні своєї пунктуальності може бути вольове зусилля над бажанням витерти пилюку або перевірити останні коментарі у себе в блозі за дві хвилини перед відходом. Як повелося, де дві хвилини, там і всі п'ять, а потім і десять, півгодини - хвилина за хвилиною приводять до катастрофічних запізнень. Постарайтеся подолати бажання щось робити в останні хвилини перед виходом, і все буде добре.

Загалом, як говорить давня мудрість, "порятунок потопаючого - справа рук самого потопаючого", тому ніякі поради не допоможуть Вам стати пунктуальнішим, якщо Ви самі того не захочете.

Джерело: http://cikavo.com



Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 2002 | Теги: годинник, Цікаво, пунктуальність, поради | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar