реклама партнерів:
Головна » 2009 » Квітень » 12 » Перша ліга. "Десна" - "Нафтовик-Укрнафта" 1:0. Перемога, яка залишає купу питань
18:04
Перша ліга. "Десна" - "Нафтовик-Укрнафта" 1:0. Перемога, яка залишає купу питань
Перша ліга. «Десна» - «Нафтовик-Укрнафта» 1:0
Гол: Кілікевич 33

«Десна»: Федоренко, Чуланов, Боровков, Рустамов, Щедраков, Євстафієв, Пічкур, Кобець (Шарпар, 68), Зейналов (Бондаренко, 90+1), Старенький (Зарицький, 70), Кілікевич (Гребінюк, 54)
«Нафтовик»: Овсієнко, Бояринцев, Лобойко, Харченко, Зайчук, Кікоть (Шептицький, 61), Покосенко, Погорелов (Лосников, 64), Іващенко, Єсип (Вітер, 66), Саванчук.

Здавалося б, треба радіти перемозі команди, яка ще півтора місяці тому фактично не існувала, а до чемпіонату готувалася лише чотири тижні. До того ж це був перший матч оновленої «Десни». Але… навіть тренер чернігівської команди Михайло Дунець після говорив про те, що наразі говорити про гру не доводиться – потрібен результат. Пояснюється це недостатньою функціональністю гравців (короткі збори) і

Незіграністю. А от з цим можна посперечатися – в основі «Десни» в зітному матчі вийшло всього три новачки.

Отже, дебютували за «Десну» Пічкур, Зейналов і Кілікевич. Але на старті чернігівці аж ніяк не виглядали цільним колективом. Гості мали солідну перевагу, надовго закривши підопічних Дунця на власній половині поля. Фотокореспондентам (всім трьом), які згуртувалися за воротами Овсієнка довелося мало не півгодини бити байдики – фактично вся гра розвивалася по той бік футбольного поля. Чернігівці намагалися довгими передачами на Старенького (правий фланг) і Пічкура (лівий фланг) активізувати гру, але точність цих пасів була низькою, якщо не сказати нульовою.

Гості ж, незважаючи на перевагу гострих моментів також не створювали. Лише Саванчук (найбільш активний у першому таймі) отримав дві нагоди для того, щоб відкрити лік голам. Спочатку він перекидав Федоренка, який не встиг на перехват, але м’яч завершив політ по дузі вже за межами поля. А потім Саванчуку не вистачило кількох сантиметрів, аби з району 11-метрової позначки замкнути подачу з флангу.

А от перша ж осмислена атака «Десни» завершилася голом. Точніше, спочатку вона завершилася штрафним. Кобець вдало підставився на лівому фланзі, сам же виконав подачу зі штрафного і став співавтором голу. Разом з захисником «Нафтовика» Харченком, рикошетом від якого м’яч спочатку вдарився в стійку воріт, а потім відскочив до неприкритого Кілікевича. Тому залишалося лише влучити по порожнім воротам з лінії воротарського майданчика і при цьому не влучити в самотнього голкіпера. Обидві ці умови новачок «Десни» виконав і опинився в обіймах партнерів по команді.

До перерви Кілікевич мав шанс подвоїти рахунок. Старенький легко обіграв двох суперників на лівому фланзі, добіг майже до лицьової лінії і прострелив на ближню стійку. Там 15-й номер «Десни» випередив все того ж Харченка і п’яткою під корегував політ м’яча в бік воріт. Шкода, але спортивний снаряд влучив в сітку з зовнішнього боку. Гості відповіли штрафним майже з «точки Шевченка» (ближче до центральної вісі), але м’яч розминувся з дальнім кутом на метр-півтора.

В перерві поважні гості (перераховувати не буду, повірте на слово) вітали легенду чернігівського (а також чернівецького і вінницького) футболу Юхима Григоровича Школьнікова. Йому в цьому році виповнилося 70 років, а ФФУ нагородила заслужену людину орденом «За заслуги». До речі, 5 квітня день народження святкував і капітан «Десни» Максим Боровков. Перемога – саме той подарунок, на який він міг розраховувати від партнерів по команді.

Але половину другого тайму було не до думок про подарунки. Гості так само, як і до перерви закрили господарів на їхній половині поля і почали тривалу облогу. Щоправда, моменти знову були дефіцитним товаром.

Кікоть виграв верхову боротьбу і головою ледь не влучив в «дев’ятку». Чернігівців врятувала неточність пів оборонця «Нафтовика», але якби він пробив на метр правіше…

На той же метр, але лівіше, мав бити й Єсип, якщо хотів завершити голом своє різке зміщення з флангу в центр і несподіваний удар з-під захисника в нижній кут воріт.

Цікаво, що і Кікоть, і Єсип через пару хвилин після своїх змарнованих епізодів були замінені. Співпадіння?

Потім почалася зовсім нецікава гра, яка до того ж переривалася постійними замінами. Але своїх пару моментів чернігівці таки створили. Гребінюк після подачі Пічкура головою пробив значно вище воріт, а Пічкур в контратаці з лінії штрафного не влучив в рамку воріт Овсієнка.

Гості вже на доданих хвилинах встигли заробили небезпечний штрафний (прямо по центру, на відстані 30 метрів від воріт), але не врятувалися. А «деснянці» останнє слово залишили за собою. Знову «майже точка Шевченка», знову чи то навіс, чи то удар, і знову в метрі від штанги.

Михаил Дунец, главный тренер «Десны»:

- Не спрашивайте меня о игре, о том, кто из футболистов как сыграл. Три очка есть и это главное. У нас было очень мало времени, а отсюда и проблемы в сыгранности, в функциональной подготовке. Но главное, что все сегодня выполнили установку – кто не играл в нападении, тот почти не ходил на чужую половину поля. Сыграли максимально дисциплинировано. Нужно немного времени и все наладится, хотя две следующие игры (с «Закарпатьем» и «Оболонью», - прим. авт.) опять придется играть у своих ворот.

У нас есть проблемы. Вот пару дней назад узнали, что за вратаря Пуговкина мы должны кому-то платить. У нас нет такой возможности – все, кого мы пригласили зимой, достались нам бесплатно. Пришлось вместо Пуговкина заявлять Витива, с которым я работал в «Крымтеплице». Он и занял место на скамейке.

Вадим Колесник, тренер «Нафтовика»:

- Мы контролировали игру, наша полузащита полностью выиграла центр поля, но реализовать преимущество мы так и не смогли. У хозяев было только желание и характер. Это не «Десна» выиграла – это мы сегодня проиграли.

А потім настав час президента «Десни» Валерія Короткова. І йому вдалося заінтригувати публіку, забезпечивши підґрунтя для розмов, які будуть тривати, як мінімум, до наступної гри «Десни»:

- У меня есть мечта, и я хочу ее реализовать. Не буду говорить открытым текстом, но кому надо, тот догадается. Мне не хочется больше играть в первой лиге. Больше пока ничего не скажу.

Анастасія Мельничук, UA-Футбол, http://football-cn.at.ua/news/2009-04-06-384



Категорія: СПОРТ | Переглядів: 1191 | Теги: перша ліга, футбол, Десна | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar