реклама партнерів:
Головна » 2009 » Травень » 15 » Оркестр Військово-музичного центру став дипломантом Всеукраїнського конкурсу "Прем’єр оркестр"
20:05
Оркестр Військово-музичного центру став дипломантом Всеукраїнського конкурсу "Прем’єр оркестр"
Оркестр Військово-музичного центру став дипломантом Всеукраїнського конкурсу 14 травня, у Києві, у Софіївському залі “Прем’єр Палацу” завершився перший в історії незалежної України Всеукраїнський конкурс камерних оркестрів “Прем’єр оркестр”.
У ньому взяли участь 11 музичних колективів нашої держави. Для того, щоби потрапити на конкурс, потрібно було пройти відбірковий етап по відеозаписах виступів. Одним з музичних колективів, який переміг у відборі та отримав запрошення на фінал, став камерний оркестр Військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України з Чернігова. До речі, чернігівські музики стали єдиними представниками Збройних Сил України на такому заході.
Організаторами конкурсу виступили Національна філармонія України на чолі з її генеральним директором народним артистом України професором Дмитром Остапенком та готель “Прем’єр Палац”. Окрім військового оркестру, на конкурс потрапили колективи з Дніпропетровська, Львова, Кіровограда, Полтави, Херсону та інших міст України. Бачитись і спілкуватись учасникам конкурсу було суворо заборонено. Перемовитись словами їм дозволялось лише перед своїм виступом. Це додавало інтриги, а кожному колективу ще й впевненості у своїй майстерності.
– Я вперше бачу, що бізнес і висока культура поєднались в єдине ціле, – зазначив заступник начальника Військово-музичного центру Сухопутних військ ЗС України – начальник камерного оркестру майор Олександр Шевчук. – Це звичайно великий плюс для нашої держави, і зокрема, для наших Збройних Сил.
Для того, щоби оцінити майстерність українських “камерників” організатори конкурсу запросили суддівську колегію з Польщі, Росії та Швейцарії.
За підсумками Всеукраїнського конкурсу камерних оркестрів “Прем’єр оркестр” його диплом здобув камерний оркестр Військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України.
- Я вперше зустрічаю таке гарне виконання важких класичних творів військовими музиками, - підкреслив на церемонії нагородження член журі зі Швейцарії пан Райнер Хелд.

Джерело: Військово-музичний центр Сухопутних військ Збройних сил України, http://military-art.com.ua/news/2009-05-15-90



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1325 | Теги: конкурс камерних оркестрів, Оркестр Військово-музичного центру | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar