реклама партнерів:
Головна » 2016 » Серпень » 8 » 20 дітей з чернігівських родин учасників АТО їдуть на відпочинок до Німеччини
22:51
20 дітей з чернігівських родин учасників АТО їдуть на відпочинок до Німеччини
20 дітей з чернігівських родин учасників АТО їдуть на відпочинок до Німеччини 8 серпня у Чернігівській міській раді відбулася зустріч з родинами учасників АТО, діти з яких на запрошення німецької сторони відпочиватимуть у баварському місті Меммінгені. Ця поїздка дітей – результат домовленості між керівництвами Чернігова та Меммінгена як міст-партнерів. За програмою, група чернігівських дітей перебуватиме в Німеччині з 10 по 19 серпня.

З напутнім словом до дітей та їх батьків звернувся заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако. Він, зокрема, розповів, що делегація міста Чернігова, яка буквально тиждень тому повернулася з Меммінгена, обговорювала там і питання майбутнього візиту дитячої групи. У тому числі вони узгодили культурну програму і дивилися місце, де діти будуть жити. Це місцевий гуртожиток з кімнатами на 5 чоловік і однією великою спільною кухнею. За словами Олександра Ломака, умови проживання там досить якісні.

Міською спілкою молодіжних організацій «Меммінген» для дітей з України підготовлена дуже насичена програма. У ній – відпочинок на Боденському озері, поїздка до Мюнхена з відвідуванням музею БМВ та Олімпійського парку, «Країна ЛЕГО», купання у відкритому басейні, кілька ігрових програм, у тому числі – туристична гра з застосуванням супутникових навігаційних систем.

На випадок поганої погоди передбачена окрема програма з інших розваг.

Серед супроводжуючих делегації є троє осіб, які вільно спілкуються німецькою.

Олександр Ломако до юних учасників делегації:

- Хтось вивчає німецьку мову? У сфері побуту у вас буде можливість поспілкуватися, покращити свій рівень володіння мовою, можливо, познайомитися з однолітками. Використайте цей шанс на повну. Подивіться, як живуть німці. Ви будете бачити, що там все дуже охайно, все дуже грамотно сплановано. Наприклад, там дороги спеціально влаштовані так, щоб вода з них стікала. Це придумано кілька століть тому і досі працює. Придивляйтесь, цікавтеся, набирайтеся вражень. І також я вас просив би презентувати там нашу громаду та Україну з кращого боку. Адже саме міжособистісні зв’язки є основою дружби між країнами.

Прес-служба Чернігівської міської ради



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 801 | Теги: Німеччина, діти, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar