реклама партнерів:
Головна » 2018 » Листопад » 29 » 23 грудня перші вибори не відбудуться в об'єднаних громадах областей, де введено воєнний стан, - ЦВК
20:56
23 грудня перші вибори не відбудуться в об'єднаних громадах областей, де введено воєнний стан, - ЦВК
23 грудня перші вибори не відбудуться в об'єднаних громадах областей, де введено воєнний стан, - ЦВК Центральна виборча комісія 29 листопада прийняла рішення про припинення виборчого процесу у об’єднаних громадах 10 областей, де введено воєнний стан: Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Одеській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській.
Відновити виборчий процес ЦВК планує після того, як воєнний стан буде скасований.

Отже загалом процес перших виборів 23 грудня призупинили у 45 ОТГ, та додаткових виборів – у семи ОТГ.

Перелік громад, які мали йти на перші вибори 23 грудня:
Вінницька область: Соболівська, Теплицька, Павлівська;
Запорізька область: Новомиколаївська, Андрівська, Пологівська, Розівська, Новоолександрівська, Любицька, Малинівська, Більмацька;
Луганська область: Шульгинська, Калмиківська, Підгорівська, Веселівська, Марківська, Великочернігівська, Красноталівська, Коломийчиська;
Миколаївська область: Софіївська, Вільнозапорізька, Горохівська, Новомар'ївська, Калинівська, Сухоєланецька, Висунська, Мигіївська, Лоцкинська, Снігурівська, Новобузька, Березнегуватська;
Одеська область: Визирська, Великобуялицька, Великоплосківська;
Сумська область: Путивльська, Білопільська, Синівська, Річківська;
Херсонська область: Милівська, Шляхівська;
Чернігівська область: Озерянська, Борзнянська, Хмільницька, Новобілоуська, Киїнська.

Джерело: Децентралізація

Центральна виборча комісія України повідомляє, що призначені на 23 грудня 2018 року місцеві вибори у 10 областях, у яких на 30 діб оголошено воєнний стан, - Вінницькій, Донецькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Херсонській, Запорізькій - проводитися не будуть. Про це повідомив Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії.

“Комісія розглянула питання організації підготовки та проведення місцевих виборів в окремих регіонах України, в яких введено воєнний стан”, — йдеться у повідомленні.

Указом Президента України “Про введення воєнного стану в Україні”, затвердженим Законом України від 26 листопада 2018 року № 2630-VIII, в Україні введено воєнний стан із 14:00 26 листопада 2018 року строком на 30 діб до 14:00 26 грудня 2018 року із застереженням, що воєнний стан вводиться у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, а також Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях та внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії.

“Відповідно до частини першої статті 19 Закону України “Про правовий режим воєнного стану” в умовах воєнного стану забороняється проведення виборів Президента України, а також виборів до Верховної Ради України, Верховної Ради АР Крим і органів місцевого самоврядування.

Водночас у Вінницькій, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях у період, на який вводиться воєнний стан, проводяться перші та додаткові місцеві вибори, призначені Центральною виборчою комісією, а також проміжні та повторні місцеві вибори, призначені відповідними територіальними виборчими комісіями.

У зв’язку з цим Комісія звернула увагу суб’єктів та інших учасників виборчого процесу місцевих виборів, що проводяться в областях, у яких введено воєнний стан, на неухильне дотримання вимог частини першої статті 19 Закону України “Про правовий режим воєнного стану” щодо заборони проведення виборів.

При цьому визначено, що питання призначення місцевих виборів у вказаних областях вирішуватиметься суб’єктами їх призначення в порядку, визначеному законодавством України, після припинення чи скасування воєнного стану.

Окрім того, ЦВК затвердила Порядок призначення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів, а також Порядок призначення додаткових виборів депутатів сільських, селищних рад від сільських, селищних територіальних громад, що добровільно приєдналися до сільських, селищних об’єднаних територіальних громад.

Також встановлено форми звернення Ради міністрів АР Крим, обласних державних адміністрацій щодо призначення Центральною виборчою комісією зазначених місцевих виборів.

“При цьому Комісія визнала такими, що втратили чинність постанови ЦВК, якими було затверджено попередні Порядки призначення місцевих виборів”, — підсумували у ЦВК.

Відповідні постанови Комісії буде оприлюднено на офіційному веб-сайті ЦВК.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 640 | Теги: вибори, воєнний стан, ОТГ | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar