реклама партнерів:
Головна » 2017 » Листопад » 25 » 25 листопада. Тематична екскурсія «Чернігівські акварелі та малюнки Андрія Карнабеда і Леоніда Могучова»
09:32
25 листопада. Тематична екскурсія «Чернігівські акварелі та малюнки Андрія Карнабеда і Леоніда Могучова»
25 листопада. Тематична екскурсія «Чернігівські акварелі та малюнки Андрія Карнабеда і Леоніда Могучова» 25 листопада о 15.00 у Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» (у Колегіумі, на Валу) мистецтвознавець Віктор Величко проведе безкоштовну тематичну екскурсію «Чернігівські акварелі та малюнки Андрія Карнабеда і Леоніда Могучова» на виставці «Вічність у пензлі. Пам’ятки Чернігівщини у творчості художників».

Як повідомлялося, 16 листопада у у Колегіумі відкрилася виставка «Вічність у пензлі. Пам’ятки Чернігівщини у творчості художників».
В експозиції представлено 68 робіт відомих художників з фондів заповідника та наданих Чернігівською міською організацією Українського товариства охорони пам’яток історії та культури: Ю.І. Химича (член Національної Спілки художників України), Л.Б. Могучова (художник-графіст), В.А. Наталушка (член Спілки художників України), А.А. Карнабеда (член-кореспондент Академії архітектури України), А.П. Макарова, О.І. Карпенка, В.А. Гринька.
Тематика полотен визначена історико-культурними особливостями регіону та його локальною специфічністю. Відтак левова частка робіт присвячена вичерпному опису виняткових збережених до сьогодні архітектурних перлин Чернігова, органічно поєднаних з навколишнім ландшафтом, зокрема, Іллінської церкви ХІ ст., Спасо-Преображенського собору ХІ ст., Борисоглібського собору ХІІ ст., П’ятницької церкви ХІІ ст., Троїцького собору XVII ст., Катерининської церкви XVIII ст. та ін. На окрему увагу заслуговують зразки дерев’яної архітектури та вітряки.

Джерело: «Чернігів стародавній»





Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 968 | Теги: Віктор Величко, екскурсія, Вічність у пензлі | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar