реклама партнерів:
Головна » 2019 » Липень » 8 » 8 липня. Цього дня шукали на небі веселку
09:51
8 липня. Цього дня шукали на небі веселку
8 липня. Цього дня шукали на небі веселку У Китаї сьогодні свято “Тянь-куан цзе”, яке завжди припадає на 6-ий місячний день шостого місяця за місячним календарем.
Це нумерологічне давнє свято присвячено богу Неба, а ще — покровителю всіх слимаків і комах. Цього дня селяни молили небеса, щоби вони не насилали на посіви шкідників. Нині ж усе набагато простіше — зі шкідниками борються різноманітні хімічні препарати. Як відомо, Китай є одним із найбільших виробників і споживачів пестицидів у світі. Не так давно китайська влада оголосила справжнісіньку війну високотоксичним пестицидам. Для виробників таких хімпрепаратів передбачені чималі штрафи. Натомість в Україні застосування пестицидів з кожним роком лише зростає.

А в нас цього дня за традицією вшановують пам’ять святих князя Петра і княгині Февронії Муромських, яких вважають покровителями шлюбу. «Житіє святих Петра і Февронії», написане у ХVІ столітті, навіть і сьогодні, вже у столітті ХХІ, читається мов захопливий роман.

Цього дня підмічали: якщо після короткочасного дощу з’явиться веселка, розфарбовуючи небо з півночі на південь, а її червоний колір найяскравіший – на негоду. Чим зеленіша веселка, тим густіший буде дощ. Натомість літній ранковий туман віщував ясну й гожу погоду.

З іменинами вітайте Петра, Єфросинію, Миколу, Василя.

За матеріалами Укрінформ



Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 1239 | Теги: прикмети, Веселка, церковний календар | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar