реклама партнерів:
Головна » 2017 » Липень » 19 » 907-2017 роки: а що ти знаєш про Чернігів?
11:24
907-2017 роки: а що ти знаєш про Чернігів?
907-2017 роки: а що ти знаєш про Чернігів? Сьогодні Чернігів – велике місто, що активно розвивається, з безліччю пам’яток та цікавою історією. Перша згадка про нього датується в літописах 907 роком, але, як засвідчили археологічні дослідження, місто виникло значно раніше.
Протягом  століть Чернігів був значним політичним, економічним і культурним центром.
У його історії були злети й падіння. Часом найвищого піднесення давнього Чернігова були ХІІ – початок ХІІІ ст. Загальна площа міста сягнула 450 га, кількість населення – близько 40 тисяч жителів, що дозволяє вважати його одним з найбільших у  тогочасній Європі. Тут бурхливо розвивалися всі види ремесел. Чернігів підтримував жваві торгові відносини з Візантією, Скандинавією, Західною Європою, країнами Сходу…

Але, поговоримо про сучасний Чернігів, про перші осередки культурного дозвілля у ХХ столітті, коли у місті активно розвивалася промисловість та інфраструктура.
У 1934 р. відкривається музей М.М. Коцюбинського і обласна філармонія. 1939 рік – зведено кінотеатр ім. М. Щорса. Важливою подією в культурному житті міста стало відкриття в 1959 році нового будинку театру ім. Т.Г. Шевченка.
У 1975 р. відкривається торгівельний центр «Дружба», а через рік – ляльковий театр, у 1984 р. – кінотеатр «Перемога».
Це були найулюбленіші місця для зустрічей серед чернігівців. За час свого існування вони стали своєрідною візитівкою міста і сьогодні важко навіть уявити Чернігів без них.
З плином часу все змінюється. Чернігів стрімко розвивається: з’являються нові місця для розваг, культурного проведення часу, пам’ятки архітектури та ін.
З появою нових змінюються і вже існуючі. Наприклад, ТЦ «Дружба», який протягом тридцяти довгих років був чи не єдиним місцем шопінгу для чернігівців та гостей міста.
У 2005 році «Дружба» відчинила свої двері для відвідувачів як ТРЦ «МЕГАЦЕНТР» і тепер це великий трьохповерховий торговий центр. Сьогодні він нараховує 76 магазинів, кафе та ресторани, фітнес-клуб, великий супермаркет з широким асортиментом, а також відділення банку та банкомати. Крім того, тут постійно проходять різноманітні культурні акції: виставки, модні покази, арт-інсталяції місцевих художників та скульпторів. Кожен знайде тут магазини будь-яких категорій, що дозволить придбати все необхідне в одному місці.
Поки що подібних торгових центрів, що об’єднують у собі можливість шопінгу та розваг, у Чернігові не так багато. Однак, спостерігаючи за стрімким розвитком міста, можна сміливо передбачити, що їх кількість буде активно збільшуватися. Проте, ТРЦ «МЕГАЦЕНТР» мабуть завжди займатиме особливе місце в серцях жителів Чернігова.

ТРЦ «МЕГАЦЕНТР» – єдиний багатофункціональний торгівельний центр, що має свою історію, розташований у центрі Чернігова.

ТРЦ «МЕГАЦЕНТР» працює щодня з 10.00 до 21.00.


Більше інформації на сайті: www.mega.cn.ua







Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1030 | Теги: ТРЦ «МЕГАЦЕНТР», Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar