реклама партнерів:
Головна » 2012 » Квітень » 9 » Аби Чернігів не став terra incognita
21:01
Аби Чернігів не став terra incognita
Аби Чернігів не став terra incognita Коли йдеться про туристичний потенціал конкретних країни, регіону, міста, перше, що спадає на думку, так це комплексне інформаційне поле, яке дає чи не найдостовірніше уявлення про окрасу місцевості. Переважна більшість тих, хто побував на всеукраїнських та міжнародних туристичних форумах, в один голос мовлять: Чернігів, навіть для України, це — terra incognita.
Міські чиновники до цього часу лише констатували: останній серйозний і представницький фотоальбом про Чернігів було видано більше, ніж два десятиліття тому. Тому, мабуть, переломний момент нарешті настав. Не так у свідомості чиновників з міської ради, як з ініціативи громадськості та бізнесу, котрі зацікавлені в зростанні туристичного потенціалу Чернігова.
Культурно-мистецький центр «Інтермеццо» разом з чернігівським весільним журналом «Vivace» і за підтримки Чернігівської міської ради оголосили конкурс «Чернігів споконвічний». Ініціативна група запросила до праці як професійних чернігівських фотографів, так і небайдужих до фотографії аматорів.
«Ми пропонуємо показати на світлинах усю чарівність, романтику, легендарність нашого стародавнього та вічно юного міста, — прокоментувала конкурсну ініціативу заступник міського голови Анна Романова. — Всі ми прагнемо до того, щоби про Чернігів дізнався увесь світ, і чим більше буде якісного презентаційного матеріалу про наше місто, тим більше стане відомо про нього».
До речі, найкращі роботи мають увійти до цього фотоальбому. До кінця квітня має бути готовою добірка фотографій про Чернігів. У планах — провести першу виставку в міському палаці культури і представити на широкий загал ці світлини. А потім у рамках фестивалю ROMANTIK, 25 травня відкрити на Алеї Героїв ще одну фотовиставку, і роботи, які увійдуть в номінацію конкурсу, також представити на загал.
Представник культурно-мистецького центру «Інтермеццо» Олександр Ясенчук заявив, що хоче зробити Чернігів містом фотографів і показати, що обласний центр — це місто не лише храмів. «Ми дуже ретельно підійшли до вибору тематики фотографій, — говорить представник культурно-мистецького центру. — Тому основні чотири номінації стосуватимуться архітектурних перлин Чернігова, романтики, сучасності та мальовничих краєвидів. Хотілося б, щоби фотографи показали і людей, що живуть у нашому місті».
На переконання представника чернігівського журналу «Vivace» Наталії Левченко, тема романтики і кохання — це тема їхнього проекту. «Ми зацікавлені залучити до цього конкурсу якомога більше бажаючих, — прокоментувала вона. — У нас є прекрасні фотоаматори, які не з’являються ні на сайтах, ні на шпальтах місцевих видань».
За її словами. переможці конкурсу, які висвітлюють весільну тематику, побачать свої світлини і в журналі «Vivace».
Начальник управління стратегічного розвитку та туризму міськради Борис Атрошенко говорить про відсутність комплексного інформаційного поля, яке б давало розгорнуту уяву про туристичних й потенціал міста над Десною. «Останній серйозний альбом про Чернігів виданий 1990 року, — визнає чиновник. — Звісно, є невеличкі тематичні збірки, буклети, але комплексної праці не додавалось упродовж останніх двох десятиліть». Він також запропонував оживити тематичну палітру конкурсу, запровадивши п’яту номінацію «Чернігів фестивальний». До речі, участь у конкурсі безкоштовна і не має жодних вікових та професійних обмежень.
Ініціативна група відкрита для партнерства. Наразі організатори конкурсу за внесок в історію міста обіцяють переможцям дипломи й цінні призи, а також сподіваються відкрити нові імена серед фотоаматорів.
Для тих, хто зацікавився, детальніше про конкурс можна дізнатись, зайшовши на сайт http://vivace.com.ua Журі чекає на фотографії до 15 квітня. Отже, поспішайте.

Віталій НАЗАРЕНКО
Фото Миколи ТИЩЕНКА
Джерело: Деснянська правда



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1152 | Теги: Євро-2012, Чернігів, туризм | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar