реклама партнерів:
Головна » 2015 » Січень » 29 » Активна фаза мобілізації
16:29
Активна фаза мобілізації
Активна фаза мобілізації Четверта хвиля мобілізації, що стартувала минулого понеділка, нарешті перейшла в активну фазу. На першому етапі військкомати розсилали повістки із запрошенням на медкомісію. Від сьогодні розпочалась робота по формуванню команд, які відправлятимуться до військових частин на навчання, повідомляє Чернігівська обласна державна телерадіокомпанія.
Днями військове керівництво держави, звітуючи про проміжні підсумки мобілізаційної роботи, відзначило, що Чернігівщина увійшла до п’ятірки регіонів, де оповіщено майже 100% військовозобов’язаних. Втім, за словами військових, не все так просто, на все потрібен час та людський ресурс.
Вадим Мисник, начальник регіонального медіа-центру МО України: «Є певні проблеми щодо оповіщення військовозобов’язаних. Так, наприклад, чималий відсоток людей ми просто не можемо знайти вдома. Щоправда, зараз до цього процесу, долучилися волонтери. Вони разом з дільничними інспекторами, співробітниками житлово-експлуатаційних підприємств допомагають в оповіщенні».

На жаль, зазначають військові, відсоток знайдених та викликаних на медкомісію не надто високий. Причина в тому, що чимала кількість військовозобов’язаних не проживають за місцем реєстрації, найбільше таких у Чернігові, Ніжині та Прилуках. Відмовок багато, та комісари кажуть, на них зважати не будуть, адже за законом кожен запасник після оголошення указу Президента про мобілізацію сам повинен з’явитися для уточнення своїх даних. Тих же, хто буде ухилятися від мобілізації чекає, так званий, «чорний список», а від так і проблеми з законом. І розрекламовані в Інтернеті методи «відкосити» — не допоможуть.
Вадим Мисник: «Я вбачаю в цій ситуації інформаційно-психологічні операції РФ. Всі хвилі мобілізації ми спостерігали ці заходи. І вони завжди повторюються. Ми бачимо поширення в Інтернеті роликів, зразків заяв і так далі. У нас, наскільки мені відомо, таких заяв не приносили».
Єдині, кого не будуть «шукати з собаками» —чоловіки віком від 50-ти до 60-ти років. В умовах часткової мобілізації до війська підуть лише ті з них, хто дійсно цього хоче, та й то, за умови, що їм дозволить здоров’я. А таких, за словами армійців, небагато.
Що ж стосується, тих, хто не чекав на повістку, а прийшов до військкомату за покликом серця, то таких за тиждень від початку мобілізації малувато, бо переважна більшість прийшла записуватись до війська у перші ж дні.
Вадим Мисник: «В перші дні ми спостерігали потік добровольців. Вони рвалися в бій. Вони добре мотивовані. Ми вже їх перевірили, вони поїдуть до військових частин. Навесні та влітку набагато більше було добровольців. І завдяки їм та підрозділам Збройних Сил, наша армія значно піднялася в рейтингу по боєздатності».
Як і в попередні рази до війська мобілізують тих, хто має військово-облікові спеціальності. На Чернігівщині це, в переважній більшості, танкісти, артилеристи, механіки-водії, трапляються і десантники. Втім, відсутність спеціалізації не перешкода, якщо чоловік хоче захищати Батьківщину, усьому можна навчитися. Тим більше, що зі збірного пункту сформовані команди вирушають саме на навчання до військових частин.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1351 | Теги: мобілізація, АТО, призовники | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar