реклама партнерів:
Головна » 2015 » Січень » 9 » Анонс. У Чернігові водитимуть Козу
11:28
Анонс. У Чернігові водитимуть Козу
Анонс. У Чернігові водитимуть Козу Зимове свято «КОЗА» – це фестиваль фольклорних колективів, який проходитиме в Чернігові у суботу 10 січня з 12-ї до 16-ї на Алеї Героїв.
Час обраний якраз напередодні Маланки та Святого Василя – одного з трьох обов’язкових різдвяних свят, шанованих українцями. Фестиваль відбудеться вже вдруге, і організатори запевняють, що він стане традиційним для Чернігова.
На чернігівській сцені виступатимуть:
гурт «Варйон» (Київ);
гурт «Рожаниця» (Київ);
гурт «Стежка» (Харків);
академічний хоровий колектив ім. Д. Бортнянського (Чернігів);
акапельний гурт «Вітамін» (Чернігів) та інші колективи.
Ведучий свята – відомий в Україні фольклорист і музикант Валерій Гладунець.

Глядачі побачать старовинні обряди водіння Кози та вертепи, виступи фольклорних колективів, почують традиційний хоровий спів і сучасні варіації на новорічні й різдвяні теми. А ще буде гарячий запашний чай, глінтвейн, смачні святкові наїдки, козацький куліш, сувеніри від чернігівських майстрів, конкурси та багато приємних сюрпризів. Паралельно з основною сценою працюватиме дитячий обрядовий майданчик.
Головна мета свята – донести красу народних традицій до молоді, відтворити певну історичну справедливість і повернути стародавній звичай водіння кози у сучасний побут. Адже на Поліссі цей звичай здавна був обов’язковим подієвим елементом циклу новорічних свят.
Організацією фольклорного зимового свята «Коза» займається творча агенція «Че Студія» (проекти «Зелена сцена», Chernihiv Jazz Open) у співпраці з управлінням стратегічного розвитку міста і туризму Чернігівської міської ради.

За інформацією управління стратегічного розвитку міста і туризму міської ради.




Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 983 | Теги: Чернігів, коза, ОБРЯДИ | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar