реклама партнерів:
Головна » 2017 » Грудень » 30 » Автоматизовану систему оплати проїзду в Чернігові впровадять до жовтня наступного року
09:54
Автоматизовану систему оплати проїзду в Чернігові впровадять до жовтня наступного року
Автоматизовану систему оплати проїзду в Чернігові впровадять до жовтня наступного року 22 грудня на базі КП «Чернігівське тролейбусне управління» оголосили результати конкурсу на обрання компанії, яка впровадить систему електронного квитка в Чернігові. Поки що лише в електротранспорті. Серед двох учасників переможцем став консорціум «Чернігівська транспортна компанія», Symbol Systems, який уже успішно впровадив автоматичну систему оплати проїзду в Тернополі та Житомирі. До того ж на транспорт як комунальної, так і приватної форм власності. Повноцінно система в цих містах працює вже рік.

Як зазначив начальник комерційної служби КП «ЧТУ» та голова конкурсної комісії Руслан Ємець, під час вибору переможця керувалися відсотком від загального прибутку, на який претендувала компанія. Консорціум «Чернігівська транспортна компанія» заявив 7%, тоді як їхній конкурент — консорціум «Астек» претендував на 8%. Оскаржити рішення можна буде протягом 10 днів від дня його ухвалення. У компанії «Астек» зазначили, що після детального вивчення протоколу вирішать, чи будуть подавати апеляцію.

Ще на старті конкурсу основним критерієм був наявний досвід впровадження системи автоматизованої оплати проїзду в інших містах. Проте крім цього консорціуму, «Чернігівська транспортна компанія» запропонувала й належну технічну базу. За словами представника компанії Олега Терлецького, технічне забезпечення, яке вони пропонують, одне з найрозвиненіших в Україні. Крім того, консорціум є партнером платіжних систем, тож налагоджена робота із банками.

Відповідно до умов конкурсу, переможець має впровадити систему електронних квитків до жовтня 2018 року. У всіх тролейбусах, які виходять на лінію, будуть встановлені по три валідатори (відповідно до кількості дверей). Крім того, мають бути виготовлені 25 тисяч карток. У тролейбусному управлінні зазначили, що їх усе одно буде замало, проте таким чином створюються реальні для виконання умови для оператора. Також 25% зупинок, а це близько 50 зупинкових комплексів, мають адаптувати для продажу та поповнення транспортних карток.

Остаточне впровадження електронного квитка так чи інакше призведе до того, що кондуктори із транспорту зникнуть. Однак Руслан Ємець зазначив: це трапиться не одразу. Принаймні рік кондуктори виконуватимуть функцію не стільки збору виручки, скільки допомагатимуть містянам адаптуватися до нових умов оплати.

Діна ВОНГ, Чернігівські відомості



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 716 | Теги: Чернігів, оплата проїзду, тролейбуси | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar