реклама партнерів:
Головна » 2017 » Червень » 19 » Без працюючої родини нема України
13:48
Без працюючої родини нема України
Без працюючої родини нема України Акцію під такою назвою оголосила в області служба зайнятості до Дня родини, який відзначається в Україні на початку липня. Адже міцна та щаслива, а отже працююча родина є основою соціального благополуччя суспільства, запорукою успішного розвитку країни.

Втрата роботи – ситуація не з приємних. Кожен по-різному шукає вихід з неї. Комусь щастить і він без проблем знаходить нову роботу, комусь для цього доводиться міняти професію. Дехто, зневірившись у собі, опускає в безнадії руки, а дехто, навпаки, не упускає шанс розпочати нове життя, працюючи на себе та свою родину, стає прикладом для земляків.
Наша розповідь саме про таку людину. Микола Ілліч Пащенок вже не перший рік займається підприємництвом у с.Буянки, що на Ріпкинщині. У грудні 2006 року, залишившись без роботи у зв’язку з ліквідацією ДП «Замглайторф», керівником якого він був, прийняв для себе доленосне рішення – піти в бізнес. Для старту скористався одноразовою виплатою допомоги по безробіттю, за направленням служби зайнятості пройшов навчання на цільових курсах. З видом майбутньої діяльності довго не визначався – обрав сільське господарство, оскільки змалку звик пр
ацюв
ати на землі, мав досвід та необхідні знання, встиг придбати деяку техніку.
На сьогоднішній день Микола Ілліч обробляє понад 100 га землі, на якій вирощує пшеницю, ячмінь, жито, кукурудзу, а також картоплю, моркву, столовий буряк. Для цього має власну техніку, яка практично вся нова, необхідні сховища, ангари. Продукцію реалізує не лише на Чернігівщині, а й в інших регіонах України.
Праця на землі не з легких. Працювати доводиться з самого ранку і до пізньої ночі. Та Миколі Іллічу допомагає його родина: дружина, сини Олександр та Олексій з невістками та продовжувачі роду Пащенків - його онуки.
Підприємець забезпечує роботою не тільки себе та своїх рідних, а й земляків. У підборі працівників, організації тимчасових робіт, підготовці кадрів допомагає районний центр зайнятості, співпраця з яким, розпочата багато років тому, не припиняється.
- У сільському господарстві сьогодні вистачає проблем, не обходиться і без втрат врожаю, але успіх приходить до тієї родини, яка прагне працювати, бо земля любить працьовитих, - переконаний М.Пащенко.
Дійсно, працьовитість і наполегливість родини Пащенків, не може не захоплювати, не викликати повагу. Саме такі вольові, енергійні, цілеспрямовані люди як Микола Ілліч досягають успіху у житті, будують щасливу родину та багату Україну.

Світлана Шеремет



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 985 | Теги: служба зайнятості, родина, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar