реклама партнерів:
Головна » 2018 » Квітень » 20 » Безробітним жінкам пропонують стати патронатними вихователями
13:47
Безробітним жінкам пропонують стати патронатними вихователями
Безробітним жінкам пропонують стати патронатними вихователями Днями в Чернігівському міському центрі зайнятості для безробітних відбувся семінар «Жінка на ринку праці» на тему: «Сімейний патронат». За словами керівника Чернігівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Людмили Мазур, яка взяла участь у заході, його мета - ознайомлення безробітних жінок з новою послугою та пошук кандидатів у патронатні вихователі.
Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та соціально-психологічна реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками складних життєвих обставин. Термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя не може перевищувати трьох місяців. Сім’я патронатного вихователя – це сім’я, у якій за згоди всіх її членів, повнолітня особа, яка пройшла спеціальне навчання, виконує обов’язки патронатного вихователя на професійній основі.
В Україні патронатна родина - це новаторство. Втім, така практика давно запроваджена у багатьох країнах. За інформацією Чернігівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді сьогодні подібної послуги потребують щонайменше 24 дитини, які перебувають протягом року в Чернігівському обласному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Чернігівської ОДА. На Чернігівщині є одна патронатна родина у смт Варва. Ще чотири сім'ї проходять навчання, яке проводять кваліфіковані спеціалісти обласного центру, які самі пройшли відповідне навчання та стажування в Києві за спеціальними програмами, мають сертифікати, які підтверджують їхнє право навчати патронатних вихователів. До навчань також залучаються психотерапевти, наукові співробітники вищих навчальних закладів з України та закордону. Тільки після завершення курсу, тренери роблять висновки, хто з кандидатів готовий стати патронатним вихователем.
Учасників семінару також ознайомили з особливостями відбору кандидатів у патронатні вихователі та специфікою їх навчання.
Подібні заходи також нещодавно відбулися в Сосницькому та Корюківському районних центрах зайнятості.

Чернігівський обласний центр зайнятості



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 746 | Теги: жінка, Чернігівщина, безробітні | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar