реклама партнерів:
Головна » 2018 » Квітень » 25 » Бійця АТО поховали через три роки після загибелі
14:59
Бійця АТО поховали через три роки після загибелі
Бійця АТО поховали через три роки після загибелі 25 квітня у Чернігові попрощалися із 35-річним Андрієм Лебедєвим.
Українського бійця поховали через три роки після загибелі, написала у Facebook адміністратор групи "Остання шана" Тетяна Барвінська, повідомляє gazeta.ua

"Андрій Лебедєв загинув 29 січня 2015 року під час відбиття танкової атаки противника на блокпосту поблизу Дебальцевого (у районі міста Вуглегірськ) Донецької області. Через місяць він мав демобілізуватися.

Андрій народився у місті Ярославлі РФ. В 1983-му його мати переїхала до Чернігова. 1999 року закінчив Чернігівський професійний ліцей хімічної промисловості і отримав професію електрика високовольтних ліній. Того ж року хлопець був призваний на строкову військову службу, яку проходив в одній з частин НГУ в Сімферополі за військовою спеціальністю кулеметник. Після служби в армії, з 2001 року працював експедитором на чернігівському складі керамічного посуду

На війну Андрій Лебедєв потрапив з самого її початку, ще з першою хвилею мобілізації в квітні 2014 року, а в травні, після двотижневої підготовки його вже кинули на передову. Воював у 1-му відділенні 2-го мотопіхотного взводу 1-ї мотопіхотної роти 13-го ОМБ "Чернігів-1". Мав позивний "Птаха". В серпні 2014 був нагороджений Грамотою військового командування ЗСУ. Як кулеметник пройшов першу (луганську) ротацію батальйону з 9 травня по 3 листопада 2014 року.

За свідченням очевидця бою, Андрій та кілька його побратимів потрапили в полон до абхазького угрупування "Пятнашка", і після допиту його вбили. В березні 2015 Андрія нібито упізнали серед загиблих, але тіло чомусь не було знайдене. До травня 2016 року він вважався зниклим безвісти, а в травні його визнали загиблим за рішенням суду. Згодом виявилося, що Андрія Лебедєва поховали як невідомого солдата на Краснопільському цвинтарі під Дніпром. Лише нещодавно його ідентифікували за допомогою аналізу ДНК", - написала волонтер.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 787 | Теги: Андрій Лебедєв, АТО, Чернігів, прощання | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar