реклама партнерів:
Головна » 2017 » Вересень » 29 » Біля чернігівської школи №3 почали будувати підвищений пішохідний перехід
11:48
Біля чернігівської школи №3 почали будувати підвищений пішохідний перехід
Біля чернігівської школи №3 почали будувати підвищений пішохідний перехід Сьогодні з ранку біля Чернігівської ЗОШ №3 по вул. Гетьмана Полуботка почали будуватипішохідний перехід в один рівень з тротуаром. Перехід поєднуватиме 3-тю школу та сквер Хмельницького. Підготовчі роботи до будівництва переходу розпочалися 28 вересня, інформує прес-служба Чернігівської міської ради.

Підвищений (або "піднятий") пішохідний перехід - це європейська практика, яку почали впроваджувати й у Чернігові.

За інформацією управління ЖКГ Чернігівської міської ради, роботи виконуються в рамках капітального ремонту дороги.

На час робіт рух автотранспорту не перекриватиметься, тож незручностей буде мінімум.

Будівництво відбувається в кілька етапів. Перший з них – фрезерування асфальту. Це необхідно для максимальної фіксації конструкції переходу, адже вона досить важка.

Далі роботи проводяться тільки на половині дороги. Це дозволяє не перекривати рух, що не створює значного дискомфорту для водіїв.

Зараз проводиться укладання армуючого каркасу та, що дуже важливо, установка під бордюри лотків для водовідведення дощових та талих вод.

Наступний етап робіт – бетонування конструкції. Як зазначив виконроб Сергій Янченко, бетон має сохнути не менше 7 днів. Весь цей час навантажувати забетоновану частину не можна. Та вже через тиждень поверхню бетону буде закатано асфальтом та відновлено рух автотранспорту по зведеній частині переходу. Після цього почнуться роботи на другій смузі руху.

По завершенні всіх робіт залишиться лише нанести дорожню розмітку.

«Половинчатість» зведення підвищеного переходу дозволяє не тільки проводити роботи без перекриття руху на цій ділянці вулиці, але й створити не монолітну, а пружну конструкцію. Утворений температурний (або деформуючий) шов дозволяє значно зменшувати навантаження при коливаннях температури повітря, русі транспорту, тощо.

Загалом ширина підвищеного переходу складатиме 8 метрів: по 2 метри з нахилом для підйому та спуску автомобілів, ще 4 м будуть горизонтальними, в один рівень з тротуаром. Ще один подібний об`єкт планується звести по вул. Шевченка.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1321 | Теги: дороги, перехід, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar