реклама партнерів:
Головна » 2017 » Жовтень » 29 » Боротьба з підкупом виборців по-семенівськи
09:30
Боротьба з підкупом виборців по-семенівськи
Боротьба з підкупом виборців по-семенівськи Всеукраїнська громадська організація “Громадянська мережа “ОПОРА” заявила про неправомірне використання елементів логотипу громадського об’єднання. Як виявилось, у “день тиші” 28 жовтня 2017 року у Семенівській ОТГ на подвір’ях мешканців була розповсюджена друкована продукція.

Інформаційний матеріал містив заголовок “Ці люди продали свій голос на виборах за 400 грн”. В тексті друкованої продукції зазначалися персональні дані осіб, а саме їхні прізвище, ім’я, по батькові, адреса проживання та особистий телефон. Крім того, в нижньому лівому куті друкованої продукції розміщено елемент логотипу ВГО “Громадянська мережа “ОПОРА”, а саме напис “ОПОРА” на блакитному тлі (без графічного елемента трикутника білого кольору на блакитному тлі).

ВГО “Громадянська мережа “ОПОРА” немає жодного стосунку до замовлення, виготовлення та поширення вищезазначених друкованих інформаційних матеріалів, розповсюджених у м. Семенівка. Координаторка громадського спостереження за виборами в об’єднаних територіальних громадах Чернігівської області Наталія Висіканець оперативно за фактом розповсюдження подала заяву до Семенівського відділу поліції ГУ HПУ у Чернігівській області та надала правоохоронцям відповідні пояснення.

Громадянська мережа “ОПОРА” звертає увагу на те, що використання без попередньої згоди персональних даних осіб заборонено законом та не допускається. Так, відповідно до частини 2 статті 297 Цивільного кодексу України гідність та честь фізичної особи є недоторканими. Згідно зі статтею 14 Закону України “Про захист персональних даних” поширення персональних даних передбачає дії щодо передачі відомостей про фізичну особу за згодою суб’єкта персональних даних.

Громадянська мережа “ОПОРА” наголошує також на тому, що її логотип внесено у Базу даних зареєстрованих в Україні знаків для товарів і послуг (База даних ведеться Українським інститутом інтелектуальної власності) свідоцтво №77642. Відповідно до частини 1 статті 20 Закону України “Про охорону прав на знаки для товарів і послуг” будь-яке посягання на права власника свідоцтва, в тому числі використання знака без згоди власника свідоцтва, вважається порушенням його прав та тягне за собою відповідальність згідно з чинним законодавством.
За статтею 16 цього Закону знак вважається використаним, навіть якщо він відрізняється від зареєстрованого лише окремим елементом, якщо це не змінює в цілому відмітності знака.

Звертаємося до суб’єктів виборчого процесу та всіх осіб, зацікавлених у проведенні чесних виборів в Україні, з проханням не використовувати логотип (торгову марку ВГО “Громадянська мережа “ОПОРА”) в цілях недобросовісної агітації, не поширювати від імені та з посиланням на нашу організацію недостовірну, завідомо неправдиву інформацію та інформацію, що містить відомості, розповсюдження яких заборонено законодавством. Нагадуємо, що засоби масової інформації та громадяни мають можливість ознайомитися з інформацією про порушення виборчого законодавства та міжнародних стандартів вільних та чесних виборів, які зафіксовані спостерігачами ВГО “Громадянська мережа “ОПОРА.

Джерело: otg.cn.ua







Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 978 | Теги: вибори, Семенівка, ОТГ | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar