реклама партнерів:
Головна » 2017 » Листопад » 4 » Браво, Інгрід Фудзіко!
10:02
Браво, Інгрід Фудзіко!
Браво, Інгрід Фудзіко! 85-літня піаністка Інгрід Фудзіко Хеммінг займається своєю професією майже 70 років. Її вітали оплесками на багатьох світових сценах. Вона випустила кілька «золотих дисків». А нещодавно з успіхом виступила на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм.

Вона народилася у сім’ї шведського архітектора і японської піаністки — звідси таке незвичне поєднання Заходу і Сходу в її прізвищі та імені.
У Чернігів Фудзіко Хеммінг прибула на запрошення художнього керівника і головного диригента академічного симфонічного оркестру «Філармонія» Миколи Сукача. А сам концерт відбувся за сприяння Посольства Японії в Україні, диригував українським оркестром професор консерваторії із Осаки Міцунобу Такая.
Чернігівська публіка також тепло вітала секретаря Посольства Японії в Україні з питань культури Хошіно Ючі, який говорив українською і захоплювався стародавнім містом над Десною. Пані Інгрід Фудзіко грала етюди Фредеріка Шопена і Ференца Ліста, а у концерті для фортепіано № 2 Ференца Ліста майстерно виконала соло. Її руки вражали пластикою і володінням інструментом виконала соло. Її руки вражали пластикою і володінням інструментом.

Отже, Чернігів усерйоз сприйняв оголошений Президентом Петром Порошенком Рік Японії в Україні — і філармонійний центр, і заповідник «Чернігів стародавній» провели низку заходів, присвячених японській культурі.

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Голос України".



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 811 | Теги: Інгрід Фудзіко, Україна-Японія, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar