реклама партнерів:
Головна » 2016 » Травень » 2 » Чемпіонат Чернігівської області з активних шахів
19:55
Чемпіонат Чернігівської області з активних шахів
Чемпіонат Чернігівської області з активних шахів 2 травня в Чернігівській КДЮСШ-1 проходив чемпіонат області з активних шахів. 58 учасників, швейцарська система (9 турів) і 15 хвилин кожному на партію. Зручний формат турніру зібрав шахістів із Чернігова, Ніжина, Козельця, Борзни, Корюківки, Городні, Ріпок. А участь представників Славутича і Конотопу надала чемпіонату статус відкритого.
- Сьогодні вперше грали з електронними годинниками, які з’явилися завдяки міській раді, – прокоментував для «Чернігівського формату» головний суддя змагань Юрій Куценко. – Відтепер всі турніри (обласні, міські) будуть проводитися саме з такими годинниками, як і в інших областях України. Змагання зібрали доволі солідний склад учасників: міжнародний майстер Олег Тука, майстри спорту Сергій Муха і Ілля Гук, 23 кандидати в майстри, решта – першорозрядники. А 12-річний кандидат у майстри Платон Гальперін, який у березні став чемпіоном області серед дорослих, два тижні тому у Вінниці завоював «бронзу» першості України серед юнаків до 14 років.
Першість з активних шахів у Чернігові проводиться з 1988 року. Позаторік переміг чернігівський майстер Олексій Крупко, в 2015-му – ніжинець Володимир Михальський. Він же вважався головним фаворитом і цього разу. Після трьох турів без втрат йшли П. Гальперін, В. Лисенко, В. Михальський, С. Муха. Ще через тур одноосібне лідерство захопив Володимир Михальський. Ключовою стала партія 5 туру, в якій Сергій Муха мав суттєву перевагу над лідером, але так і не зміг її реалізувати. Володимир здобув ще дві перемоги, після чого швидко завершив мировою два заключні поєдинки і випередив на очко цілу групу переслідувачів.
- Турнір хороший, – поділився враженнями після фінішу переможець. – 58 чоловік – це говорить про те, що шахи в області існують і розвиваються. Мені сьогодні дещо пощастило – я без двох пішаків урятував партію з Сергієм Мухою. А всі інші партії – як повинен був, так і зіграв. З Олегом Юрасовим була ситуація, коли він міг виграти двох пішаків, але не помітив, потім залишився без фігури і я реалізував перевагу.
6½ очок набрали відразу 7 учасників, за таблицею коефіцієнтів «срібло» у Платона Гальперіна, «бронза» – у Сергія Мухи. Платон програв у 6 і 7 турах, але виграв дві заключні партії. Сергій же, після чудового старту, зробив серію нічиїх (5 у шести останніх турах).
Одночасно визначався чемпіон області серед юнаків до 16 років, тут перемогу здобув Платон Гальперін.

Наводимо таблицю результатів лідируючої групи.



Сергій ГОРОБЕЦЬ, спортивний оглядач, спеціально для «Чернігівського формату».



загальний вигляд ігрового залу



загальний вигляд ігрового залу



переможець Володимир Михальський



грають Платон Гальперін (ліворуч) та Володимир Михальський (праворуч)


призери змагань




Категорія: СПОРТ | Переглядів: 1224 | Теги: Чернігівщина, Сергій Горобець, шахи | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar